קדירת עוף ואורז צהוב טעימה ומהירה

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
  1. השילוב בין אורז לעוף הוא תמיד טעים, ויש אינספור סוגים של תבשילים מופלאים שאפשר להכין משני הרכיבים האלו. במתכון שלפניכם תלמדו כיצד להכין קדירת עוף ואורז צהוב מלאה בניחוחות וטעמים מופלאים שקל להכין ותענוג לאכול. המנה לא לוקחת הרבה זמן, והיא מהווה ארוחת צהריים או ערב אידאלית כאשר אין לכם הרבה זמן במטבח.
    בטח, הנה מתכון לקדרת אורז צהוב עוף וכורכום:

רכיבים:

• 2 כוסות אורז בסמטי
• 500 גרם חזה עוף ללא עצמות, ללא עור, חתוך לקוביות, או לרצועות – כמו שניצל
• 1 בצל קצוץ
• 2 שיני שום, קצוצות
• 1 כפית אבקת כורכום
• 1 כפית אבקת כמון
• 1/2 כפית אבקת כוסברה
• 1/2 כפית פלפל שחור
• מלח לפי הטעם
• 11/2 כוסות מרק עוף (ניתן להכין מאבקת מרק עוף)
• 1 כוס גזר חתוך לקוביות
• 1 כף שמן זית

הוראות הכנה:

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
2. במחבת גדולה או בסיר מחממים את שמן הזית על להנה בינונית-גבוהה. מוסיפים את העוף ומבשלים עד להשחמה מכל הצדדים, כ-5 דקות.
3. לאחר מכן מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים 2-3 דקות עד שהבצל שקוף.
4. מוסיפים למחבת את הכורכום, הכמון, הכוסברה, הפלפל השחור והמלח ומערבבים יחד עד שהעוף מצופה בתבלינים.
5. מוסיפים למחבת את האורז, מרק העוף והגזר ומערבבים יחד.
6. מביאים את התערובת לרתיחה ולאחר מכן מכסים במכסה ומנמיכים את האש לנמוכה. מניחים לתערובת להתבשל במשך 20-25 דקות, או עד שהאורז רך והנוזלים נספגים.
7. לאחר שהאורז מוכן, מעבירים את התערובת לתבנית אפייה ואופים 15-20 דקות, או עד שהחלק העליון מעט פריך.
8. מוציאים את התבשיל מהתנור ומניחים לו לנוח 5-10 דקות לפני ההגשה.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה