מתכון עוגת קפה עסיסית

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

עוגת קפה היא אחת מהעוגות הקלאסיות והאהובות ביותר שמתאימה לכל אירוע: קינוח מתוק לצד התה בבוקר, קינוח בארוחת צהריים, פינוק טעים לערב וקינוח שמתאים בכל פעם שמתחשק משהו מתוק. המתכון הבא של עוגת קפה כולל בתוכו שמנת חמוצה, שהופכת אותה לעסיסית במיוחד, עם חתיכות שטרויזל אגוזים פריכות שמשדרגות את העוגה. המתכון הוא מהיר במיוחד, ואתם יכולים ליהנות מעוגה קלאסית וטעימה במיוחד מתי שרק תרצו.

רכיבים:

עבור השטרויזל:

• 1/2 כוס אגוזים קצוצים (אגוזי מלך או פקאן)
• 1/2 כוס סוכר חום
• 1 כפית קינמון

לעוגה:

• 240 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
• 11/2 כוסות סוכר (ניתן להפחית בכמות לפי הטעם)
• 4 ביצים גדולות
• 21/2 כוסות קמח לבן, מנופה
• 2 כפיות אבקת אפייה
• 1/2 כפית סודה לשתייה
• 1 כפית תמצית וניל
• 1 כוס שמנת חמוצה

הוראות הכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה קפיצית.
2. מכינים בקערה קטנה את השטרויזל על ידי שילוב האגוזים הקצוצים, הסוכר החום והקינמון. שמים את התערובת בצד.
3. בקערה גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, במשך 5 עד 7 דקות.
4. מוסיפים לתערובת את הביצים בזו אחר זו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
5. טורפים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
6. מערבבים בהדרגה את התערובת היבשה לתוך התערובת המוקרמת הרטובה, ומוסיפים לסירוגין את השמנת החמוצה.
7. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
8. יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית האפייה המשומנת. מפזרים מחצית מתערובת השטרויזל על הבלילה.
9. יוצקים את יתרת הבלילה לתוך התבנית ומערבבים יחד. מפזרים מעל הבלילה את יתרת השטרויזל.
10. אופים את עוגת הקפה בתנור שחומם מראש במשך 35 עד 40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
11. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית האפייה במשך 15 דקות לפני החיתוך וההגשה. מומלץ לפדר את העוגה עם אבקת סוכר, לאחר הקירור.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה