ספרינג רול במילוי ירקות עם רוטב חמאת בוטנים

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

דפי אורז מהווים מרכיב שאפשר להכין איתו אינספור מנות; אחת המנות הפופולריות ביותר מגיעה אלינו מהמטבח האסייתי, ואתם יכולים להתאים אותה בדיוק לטעמכם האישי. המתכון הבא של ספרינג רול במילוי ירקות הוא קל במיוחד להכנה, ורוטב חמאת הבוטנים שלצידו משדרג אותו פי כמה. תוך דקות ספורות תוכלו להכין לעצמכם מנה טעימה ומזינה, שמהווה מנת צד, או אפילו מנה עיקרית, לארוחות שונות.

רכיבים לספרינג רול:

– 10 דפי אורז

– 1 כוס אטריות אורז דקות, מבושלות לפי הוראות האריזה

– 1 כוס חסה מגוררת

– 1 כוס גזר חתוך לרצועות קצרות ועבות (סגנון ג'וליאן)

– 1 מלפפון, חתוך לרצועות דקות

– 1 פלפל חריף או מתוק, פרוס דק

– 1/2 כוס עלי כוסברה טריים

– 1/2 כוס עלי נענע טריים

– 1/2 כוס נבטים (לא חובה)

* אתם יכולים לבחור ולשנות את הירקות במנה לפי ההעדפות שלכם.

רכיבים לרוטב חמאת בוטנים:

– 1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה

– 2 כפות רוטב סויה

– 2 כפות חומץ אורז

– 1 כף סירופ מייפל או דבש

– 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

– 1 שן שום, קצוצה

– מים (לפי הצורך כדי לדלל את הרוטב)

הוראות הכנה: ספרינג רול:

1. מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות האריזה, ונותנים להן להתקרר.

2. חותכים ומניחים בצד את כל הירקות ועשבי התיבול כמפורט ברשימת המרכיבים.

ריכוך דפי האורז:

1. ממלאים צלחת רדודה במים חמימים.

2. טובלים עטיפה אחת במים למשך כ-5-10 שניות, או עד שהיא הופכת לגמישה.

הרכבת הספרינג רול:

1. מניחים את דפי האורז המרוככים על צלחת שטוחה.

2. מניחים כמות קטנה של אטריות אורז במרכז העטיפה.

3. מוסיפים חופן של חסה מגוררת, גזר, מלפפון, פלפל, כוסברה, נענע ונבטים.

4. מקפלים את דפנות העטיפה על המילוי.

5. מתחילים לגלגל מלמטה, מכניסים את המילוי פנימה תוך כדי.

6. אוטמים את הקצה במעט מים כדי לאבטח את הגליל.

7. חוזרים על התהליך עם שאר העטיפות והמלית.

רוטב חמאת בוטנים:

1. בקערה, טורפים יחד חמאת בוטנים, רוטב סויה, חומץ אורז, סירופ מייפל או דבש, ג'ינג'ר מגורר ושום טחון.

2. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מים, כף אחת בכל פעם, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.

הגשה:

1. מגישים את הספרינג רולס הצמחוניים עם רוטב חמאת הבוטנים בצד לטבילה.

2. אפשר גם לפזר קצת שומשום או בוטנים קצוצים מלמעלה לתוספת קראנץ'.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה