מתכון פסטה בולונז קלאסי

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

פסטה היא, ללא ספק, אחד המאכלים הרב גוניים ביותר שקיימים. המאכל האהוב, שהגיע אלינו מארץ המגף, מתאים להכנה עם חלב, בשר ודגים, וניתן ליהנות ממנו במגוון תצורות. אבל, יש כמה מתכוני פסטה קלאסיים שפשוט לא נמאס מהם, ואחד מהם הוא פסטה בולונז. השילוב בין בשר בקר, רוטב עגבניות עסיסי והפסטה האהובה יוצר טעם של ילדות שאנחנו נהנים ממנו גם בבגרות, והמתכון הבא ילמד אתכם כיצד להכין פסטה בולונז מושלמת.

רכיבים:

– 500 גרם בשר בקר טחון (מומלץ לבחור בשר שמתאים לבישול ארוך ומכיל כ-10% שומן)
– 2 כפות שמן צמחי
– 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
– 3 שיני שום, קצוצות
– 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
– 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
– 850 גרם עגבניות משומרות חתוכות לקוביות
– 1 כף רסק עגבניות
– 2 כוסות מרק בקר (ניתן להכין מאבקת מרק. ניתן להשתמש גם במרק עוף או מרק ירקות כתחליף)
– 1 כפית אורגנו מיובש
– 1/2 כפית טימין מיובש
– 1/2 כפית מלח
– 1/4 כפית פלפל שחור
– 500 גרם ספגטי (או כל פסטה לבחירתכם)

הוראות הכנה:

1. מחממים את השמן הצמחי במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה.
2. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד להשחמה ובישול מלא, כ-8-10 דקות.
3. מוציאים את בשר הבקר מהמחבת ומניחים אותו בצד.
4. לאותה מחבת מוסיפים את הבצל, השום, הגזר והסלרי ומאדים 5-7 דקות, או עד שהירקות רכים.
5. מוסיפים למחבת את קוביות העגבניות, רסק העגבניות, מרק הבקר, אורגנו מיובש, טימין מיובש, מלח ופלפל שחור, מערבבים לאיחוד.
6. מביאים את התערובת לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את הלהבה לנמוכה ונותנים לה להתבשל במשך 30-40 דקות. מערבבים מדי פעם.
7. מבשלים בינתיים את הפסטה לפי הוראות האריזה.
8. מגישים את רוטב הבולונז על הפסטה המבושלת (מומלץ להכין פסטה אל דנטה – כלומר פסטה קשה מעט)

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה