מתכון מרק כתום מתובל שתתאהבו בו

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

אחד המרקים הקלאסיים ביותר לימים הקרירים של החורף הוא מרק כתום; המרק האהוב הזה כולל בתוכו ירקות חורפיים כתומים, ויש לו טעם אפילו מופלא יותר ביום שלאחר ההכנה. אם אתם מחפשים מתכון מרק כתום, אתם חייבים לנסות את המתכון הבא. התוצאה היא מרק קרמי, עשיר וטעים במיוחד, עם תיבול שמעניק לו ניחוח נפלא. נסו ותתאהבו!

רכיבים:

– 2 כפות שמן זית
– 1 בצלגדול, קצוץ
– 2 שיני שום, קצוצות
– 4 גזרים קלופים וקצוצים
– 2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
– 1 דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות (ניתן להמיר ב-1 קילו דלעת)
– 1 כפית כמון טחון
– 1/2 כפית כוסברה טחונה
– 1/2 כפית פפריקה מעושנת
– 6 כוסות מרק ירקות (ניתן להכין מאבקת מרק ירקות עם מים)
– מלח ופלפל לפי הטעם
– כוסברה טרייה או פטרוזיליה לקישוט (לא חובה)

הוראות הכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים, מטגנים עד לריכוך.
2. מוסיפים לסיר את הגזר הקצוץ, הבטטות והדלורית/דלעת. מערבבים פנימה את הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה והפפריקה המעושנת. מבשלים כמה דקות כדי לאפשר לתבלינים לצפות את הירקות.
3. יוצקים את ציר הירקות ומביאים את התערובת לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20-25 דקות או עד שהירקות רכים.
4. טוחנים המרק בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק. אם אין לכם בלנדר עומד, ניתן להשתמש בבלנדר ידני כדי לטחון את המרק.
5. מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם. מגישים את המרק חם, מעוטר בכוסברה טרייה או פטרוזיליה אם רוצים.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה