לחמניות מתוקות חמות בתיבול מפתיע

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
לחמניות מתוקות

זה לא משנה כמה חם בחוץ, דבר אחד בטוח – לחמניות חמות הן תמיד מבוקשות. עם תיבול עדין וזיגוג דביק ומתוק – הלחמניות הבאות יהפכו להיות האהובות ביותר עליכם ועל בני המשפחה שלכם. אם אתם רוצים לפנק את עצמכם ולפנק אחרים – אתם חייבים לנסות את המתכון הבא שימתיק לכם כל יום.

רכיבים:

  • 625 גרם (4 כוסות + 6 וחצי כפות) קמח לבן, ועוד קצת לפיזור
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות תבלינים אהובים מעורבבים (כגון קינמון, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, ציפורן וג'ינג'ר)
  • 45 גרם חמאה ללא מלח, חתוכה קוביות + תוספת חמאה לשימון
  • 85 גרם (8 וחצי כפות) סוכר
  • גרידה מ-1 לימון
  • 1/2 1 כפיות שמרים יבשים
  • 1 ביצה גדולה
  • 11/2 כוסות חלב פושר
  • 125 פירות יבשים חתוכים (ניתן להשתמש בצימוקים בלבד)
  • 1 כף קמח + 2 כפות מים למריחה לפני אפייה (הסבר במתכון)

לזיגוג לאחר אפייה:

1 כף דבש מחומם קלות או 1 כף סירופ סוכר

אופן הכנה:

  1. סננו את הקמח, המלח ותערובת התבלינים לקערה גדולה. לאחר מכן הכניסו פנימה את החמאה, ולושו את התערובת בעזרת קצות האצבעות.
  2. צרו באר במרכז התערובת, והכניסו לתוכה את הסוכר, גרידת הלימון והשמרים. טרפו את הביצה והוסיפו אותה לקמח עם החלב. ערבבו יחד ליצירת בצק רך וגמיש.
  3. הפכו את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות. לושו לתוכו בזהירות את הפירות המיובשים המעורבים עד לקבלת תערובת אחידה. לושו קלות במשך 5 דקות, או עד לקבלת מרקם חלק וגמיש.
  4. שמנו קערת ערבוב גדולה עם חמאה. עצבו את הבצק לכדור והניחו בקערה. כסו במגבת נקיה והניחו בצד במקום חמים למשך שעה להתפחה ראשונית.
  5. הפכו את הבצק שתפח על משטח עבודה מקומח ולושו אותו קלות. צרו שוב כדור והחזירו לקערה. כסו במגבת והניחו בצד למשך 30 דקות נוספות להתפחה.
  6. הוציאו את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות וחלקו ל -12 חתיכות שוות. גלגלו כל חלק לכדור ושטחו מעט לצורת לחמנייה בעזרת כפות הידיים. כסו את הלחמניות שוב במגבת והניחו בצד לתפיחה קלה במשך 5-10 דקות.
  7. שמנו תבנית אפייה בחמאה והעבירו את הלחמניות לתבנית. עטפו את המגש בצורה רופפת מאוד בנייר אפייה, ואז הניחו בתוך שקית גדולה (או כסו באופן רופף בניילון נצמד משומן קלות). קשרו היטב את קצה השקית כך שלא ייכנס אוויר והניחו בצד במקום חמים למשך 40 דקות נוספות להתפחה. בינתיים חממו תנור ל-220 מעלות.
  8. בינתיים, הכינו ציפוי קמח: ערבבו את הקמח לעיסה חלקה ועבה עם 2 כפות מים קרים (ייתכן שיהיה צורך להשתמש במעט פחות או במעט יותר מים כדי לקבל את המרקם המשחתי הנכון). לאחר שהלחמניות תפחו, הסירו את הכיסוי ששמתם עליהן. באמצעות סכין חדה, צרו צורת X על חלקן העליון. הכניסו את תערובת הקמח לשקית זילוף וזלפו את התערובת בתוך החיתוכים.
  9. העבירו את הלחמניות לתנור ואפו במשך 8-12 דקות, או עד להזהבה בהירה. הוציאו את הלחמניות מהתנור והברישו אותן מיד בסירופ הסוכר או הדבש. הניחו לצינון על רשת והגישו את הלחמניות כשהן טריות וחמימות.
עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה