תבשיל עוף עם זיתים וארטישוק נוסח פרובנסל: הכירו את הכוכב החדש במטבח שלכם

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
תבשיל עוף עם זיתים וארטישוק נוסח פרובנסל: הכירו את הכוכב החדש במטבח שלכם

עוף מהווה את אחד ממנות הבשר האהודות על כולם; הוא מהיר הכנה, מלא בטעמים, גדוש בחלבונים, ומשתלב נפלא עם רכיבים רבים.

למרות זאת, אנשים רבים מכינים בדרך כלל מתכון עוף אחד או שניים לארוחות שבת או ארוחות של אמצע השבוע, וזה חבל. כשמוסיפים טעמים מיוחדים לעוף – כמו זיתים וארטישוק, מקבלים מנה עשירה וטעימה במיוחד שהיא גם חגיגה לעיניים. אז, אם בא לכם להכניס קצת טעם למטבח שלכם – נסו את המנה הבאה של עוף בארטישוק וזיתים בנוסח פרובנסל.

זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 1 שעה ו-40 דקות

רכיבים:

  • 21/2 ק"ג עוף, מפורק (בקשו מהקצב לעשות זאת)
  • 8 שיני שום פרוסות דק
  • 200 מ"ל יין לבן (1 כוס)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית עלי טימין
  • 10 עגבניות תמר בשלות, חצויות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • ½ כפית עשבי תיבול דה פרובנס (ניתן להמיר בתבלין גריל עוף)
  • 1 כף זרעי שומר
  • 500 מ"ל ציר עוף
  • 1 גבעול סלרי, חתוך לקוביות דקות
  • 2 בצלים לבנים גדולים, קלופים וחתוכים לחתיכות בגודל בינוני
  • 285 גרם לבבות ארטישוק משומרים, ללא נוזלים
  • 100 גרם זיתים ירוקים מגולענים

אופן ההכנה

  1. הכניסו את נתחי העוף לקערה או צלחת גדולה והוסיפו את השום, היין, 2 כפות שמן, ותימין. תבלו ב -2 כפיות מלח וערבבו היטב עד לציפוי מלא של העוף. הכניסו את הקערה/סיר עם העוף למקרר לכמה שעות לפחות (רצוי לאורך הלילה).
  2. חממו את התנור ל-200 מעלות. סדרו את העגבניות על תבנית אפייה, זלפו עליהן את 1 כף שמן זית, והכניסו לתנור לצלייה של 15 דקות, או עד שהעגבניות חרוכות. הוציאו את התבנית מהתנור, והניחות אותה בצד.
  3. חממו 1 כף שמן זית בסיר גדול שמתאים לתנור או בתבנית אפייה גדולה, על להבה בינונית. הסירו את המרינדה מהעוף, טגנו את הנתחים במשך 15 דקות לפחות מכל הצדדים – עד שחלקם החיצוני פריך וזהוב.
  4. הוציאו את העוף מהסיר/תבנית, ושפכו את השמן. הניחו את כלי הבישול חזרה על הלהבה, הוסיפו את רסק העגבניות ובשלו למשך 2 דקות. הוסיפו את עשבי התיבול, זרעי השומר, המרינדה שהעוף שרה בה ואת ציר העוף. הביאו את התבשיל לרתיחה, הוסיפו את העגבניות הצלויות, ובשלו על להבה נמוכה-בינונית למשך 20 דקות.
  5. חממו את התנור ל-150 מעלות. בינתיים, הכניסו את חלקי העוף לכלי הבישול שנמצא עדיין על הגז, וערבבו היטב – עד לציפוי מלא של כל חלקי העוף.
  6. פזרו מעל התבשיל סלרי, בצל וארטישוק. הגבירו את הלהבה כדי להביא את התבשיל לרתיחה. כסו את כלי הבישול, והעבירו לתנור למשך שעה.
  7. הוציאו את העוף מהתנור, הסירו את המכסה, וערבבו פנימה את הזיתים. תקנו טעמים לפי הצורך, ותנו למנה לנוח כ-15 לפני ההגשה. שיהיה בתיאבון!

ובתיאבון!

אם אתם רוצים להכין עוף בטעם קצת אחר – המתכון הזה בהחלט מומלץ.

הגישו את העוף עם תוספת אהובה – כמו אורז או תפוחי אדמה צלויים, ואתם תיהנו מארוחה עשירה במיוחד בניחוח צרפתי.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה