תבשיל ירקות מדורה ביתי

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
תבשיל ירקות

אין כמו מדורה חמה ונעימה כדי ליהנות עם חברים בחיק הטבע. בסוף של ימי טיול או אפילו בגיחות קצרות – מדורה היא סיום מהנה לכל יציאה מחוץ לעיר. ואם יש משהו שאנחנו הישראלים אוהבים לעשות עם מדורות זה לבשל איתן. ימי הקיץ השרביים שפקדו אותנו לא מאפשרים לצאת לטיולים, אבל זה לא אומר שאי אפשר ליהנות מתבשיל סוף מסלול ביתי. אם יש לכם פויקה שאתם רוצים להשתמש בו או אפילו סיר פשוט – הוציאו אותם מהארון. המתכון הבא לתבשיל מדורה ביתי יגרום לכם להרגיש שאתם בחיק הטבע וליהנות ממנה עשירה וטעימה במיוחד.

רכיבים:

  • תרסיס שמן/2 כפות שמן צמחי
  • 2 בצלים, קצוצים גס
  • 2 פלפלים מתוקים אדומים, חתוכים גס, ללא גרעינים
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 4 מקלות סלרי, פרוסות דק
  • 2 גזרים, קלופים ופרוסים גס
  • 300 גרם דלעת מקולפת, חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
  • 500 מ"ל ציר עוף
  • 400 גרם עגבניות קצוצות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 400 גרם פולי שעועית קנליני משומרת, ללא הנוזלים (אפשר להמיר בשעועית אהובה אחרת)
  • 400 גרם שעועית אדומה משומרת ברוטב צ'ילי (או ללא רוטב)
  • 11/2 כפות תיבול קייג'ון
  • 1 כף פפריקה מעושנת מתוקה
  • 1 כף רוטב ווסטרשייר (ניתן להמיר ברוטב סויה ומעט טריאקי)
  • 1 כפית רוטב טבסקו
  • מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם

אופציונלי:

  • 600 גרם סטייק דק חתוך לרצועות. ניתן להחליף בחזה עוף או נתח בשר אחר

אופן הכנה:

  1. חממו את התנור ל-200 מעלות.
  2. רססו/שמנו סיר עם תרסיס השמן או השמן. הניחו על להבה בינונית-גבוהה.
  3. הוסיפו לסיר את הבצל והפלפלים וטגנו תוך ערבוב במשך 4-5 דקות, עד לריכוך.
  4. הוסיפו את שאר הרכיבים לסיר והביאו לרתיחה. כסו והכניסו לתנור החם למשך ואופים במשך שעה וחצי, או עד שנתחי הבשר מתרככים.
עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה