קרפ שוקולד נפלא בטעם עשיר

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

קרפים מהווים קינוח נפלא וקליל, והם יכולים להיות גם מנה טעימה במיוחד לארוחות בוקר. כולנו מכירים את הדוכנים שמוכרים קרפים חמים במילוי שוקולד, והמתכון הבא הוא טעים לא פחות – עם טוויסט שוקולדי. אם אתם חובבי שוקולד ומחפשים מתכון למנה מתוקה וקלילה – נסו את המתכון הבא של קרפ שוקולד בטעמים מופלאים.

רכיבים:

  • ½1 כוסות חלב
  • 3 ביצים גדולות
  • 45 גרם חמאה, מומסת
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ¼ כוס סוכר לבן או סוכר חום
  • ½ כפית מלח
  • ¾ כוס קמח בנדיבות
  • ¼ כוס אבקת קקאו

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את הקמח, אבקת הקקאו, הסוכר והמלח לקערה גדולה. מקציפים עד לאיחוד.
  2. מוסיפים מעט מהחלב (כחצי כוס), תוך כדי טריפה, ליצירת עיסה חלקה.
  3. לאחר מכן מוסיפים את הביצים, החמאה והווניל, ומקציפים לאיחוד של הרכיבים. טורפים פנימה את יתרת החלב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  4. נותנים לבלילת קרפ השוקולד לנוח 15 דקות לפחות.
  5. מחממים מחבת נון סטיק בקוטר 20 ס"מ על להבה בינונית.
  6. מברישים שכבת חמאה על המחבת המחוממת.
  7. לוקחים באמצעות מצקת כוס מהבלילה: מסירים את המחבת מהאש, יוצקים את הבלילה למחבת החמה תוך כדי סיבובה לציפוי תחתית המחבת. מוודאים שהבלילה מפוזרת בצורה אחידה ככל האפשר. אם יש אזורים ריקים גדולים, מזגו בהם מעט הבלילה כדי לכסות אותם.
  8. מחזירים את המחבת לאש כדי לתת לקרפ להתבשל במשך 40-60 שניות, או עד שהקצוות שחומים מעט. הופכים את הקרפ על צידו השני, ומטגנים במשך 10-15 שניות נוספות.
  9. מוציאים את הקרפ המוכן על צלחת רחבה. מכינים את שאר הקרפים באותו אופן (יש למרוח חמאה לפני הכנה של כל קרפ), עד שהבלילה נגמרת.
  10. מניחים את הקרפים בצד לצינון קל. מגישים כשהקרפים חמימים עם תוספות אהובות: קצפת, ריבה, פירות טריים, גלידה, ועוד.
עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה