קראמבל פירות טעים ומהיר הכנה

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
קראמבל פירות

קראמבל הוא קינוח מסורתי שכולל בתוכו מספר רכיבים פשוטים. אבל, השילוב בין הרכיבים האלו יוצר טעם נפלא; הפירות שמרטיבים את הקראמבל המתקתק תוך כדי האפייה מגירים מיצים בתוך התנור, ונוצר קינוח שהסכום שלו עולה על חלקיו. מלבד הטעם המופלא של קראמבל, הוא גם מאפשר לנצל פירות שאתם עומדים לזרוק. אם יש לכם פירות במקרר שראו ימים יפים יותר – מומלץ להשתמש בהם במתכון שלפניכם. אתם יכולים להשתמש בכל פרי שאתם אוהבים, החל מתפוחים, דרך פירות יער ואפילו בננות! בשביל התוצאה הטובה ביותר, ערבבו מספר סוגים של פירות חמצמצים ומתקתקים, ויצא לכם קינוח שיגרום לכם ללקק את האצבעות.

רכיבים:

עבור מילוי הפירות:

• 6 עד 7 כוסות פירות, כמות מספקת למילוי תבנית אפייה בינונית
• 1/2 עד 1 כוס סוכר לבן, תלוי במתיקות הפרי
• 1 עד 3 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
• 2 כפות קורנפלור
• 1 כפית תבלין טחון, כגון קינמון, ג'ינג'ר או אגוז מוסקט (לא חובה אבל מומלץ מאוד)

עבור ציפוי הקראמבל:

• 1 כוס קמח לבן
• 1/2 כוס סוכר חום בהיר או כהה, דחוס
• 1 כפית אבקת אפייה
• 1/2 כפית קינמון טחון (לא חובה)
• 1/4 כפית מלח
• 8 כפות חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה:

מילוי הפירות:

1. חממו תנור ל-175 מעלות ומרחו חמאה בתבנית אפייה עמוקה יחסית.
2. הכינו את מילוי הפירות: פרסו את הפירות לחתיכות בגודל ביס, והסירו מהם גבעולים, זרעים או חלקים בלתי אכילים. הכניסו את הפירות עם סוכר, מיץ לימון, עמילן תירס והתבלינים לקערה גדולה. השתמשו ביותר סוכר ופחות מיץ לימון בעת בישול עם פירות חמצמצים, כמו פטל ותותים, ופחות סוכר אבל יותר מיץ לימון לפירות מתוקים, כמו אפרסקים ושזיפים.
3. צקו את מילוי הפירות לתבנית האפייה ובינתיים הכינו את הקראמבל.

קראמבל:

1. טרפו בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, הקינמון, אבקת האפייה ,והמלח. חתכו את החמאה לכמה חתיכות גדולות והכניסו אותה לקערה עם הרכיבים היבשים. בעזרת האצבעות או באמצעות מזלג, עבדו את החמאה לתוך הרכיבים היבשים – עד שנוצרים פירורים גדולים.
2. פזו את הקראמבל על מילוי הפירות באופן אחיד.
3. הכניסו את הקראמבל ואפו אותו עד שמיצי הפירות מבעבעים סביב שולי התבנית והציפוי יציב למגע, במשך 30 עד 35 דקות.
4. הוציאו את הקראמבל והניחו אותו לצינון למשך 15 דקות. הגישו חמים לצד גלידת וניל או קצפת.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה