קציצות תירס וגבינה עם רוטב יוגורט: המתכון הקיצי שתתאהבו בו

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
קציצות תירס וגבינה עם רוטב יוגורט: המתכון הקיצי שתתאהבו בו

שילוב בין ירקות וגבינה הוא שילוב קלאסי שלעולם לא נמאס. יש לא מעט מתכונים של מנות ירק עם גבינה שאתם בטח מכירים, אבל לפעמים כדאי גם לגוון את מחברת המתכונים שלכם, ובדיוק בשביל זה אנחנו כאן!

המתכון הבא לקציצות תירס וגבינה עם רוטב יוגורט הוא המרענן הרשמי של הקיץ שאתם הולכים להתאהב בו. בתור תוספת לארוחה, נשנוש טעים לצהרים או אפילו ארוחה בפני עצמה – מומלץ בחום שתנסו את המתכון הטעים והפשוט הזה.

רכיבים (עבור 24-26 קציצות תירס):

  • 3 כוסות גרעיני תירס טריים (מבושלים -מקופסה או בבישול ביתי)
  • 2 כוסות גבינת צ'דר לבנה מגוררת
  • 3/4 כוס חלב
  • 2 ביצים גדולות, טרופות
  • 1⁄2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1⁄4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1⁄2 כפית פפריקה
  • 1⁄4 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס קמח לבן
  • שמן צמחי לטיגון

רוטב יוגורט

  • 150 מ"ל יוגורט יווני
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1⁄2 כפית אבקת שום
  • 1⁄4 כפית מלח
  • 1⁄4 כפית פפריקה

הוראות הכנה

קציצות תירס

  • בקערה גדולה, ערבבו גרעיני תירס, גבינה ואת שאר הרכיבים, מלבד הקמח והשמן
  • ערבבו היטב את הרכיבים, עד לקבלת מרקם אחיד.
  • נפו קמח מעל התערובת וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד. הניחו את הקערה בצד, והכינו בינתיים את רוטב היוגורט.

רוטב יוגורט

בקערה קטנה, ערבבו יחד את היוגורט עם שאר הרכיבים.

מומלץ להשתמש ביוגורט עם 5 אחוזי שומן או יותר לקבל מרקם שאינו נוזלי.

טיגון הקציצות

  1. חממו מחבת על להבה-בינונית גבוהה. לאחר שהמחבת חמה, מזגו עליה שמן לטיגון – כמו עם פנקייקס.
  2. השתמשו במצקת, וצקו תערובת עד 3/4 מגובה המצקת. הניחו מספר קציצות על המחבת החמה, והקפידו לשמור על מרווח ביניהן כדי למנוע הידבקות של הקציצות זו לזו.
  3. הנמיכו את הלהבה לבינונית, ושטחו מעט את הקציצות באמצעות מרית.
  4. כאשר הקצוות של הקציצות שחומים, הפכו אותן בזהירות באמצעות המרית, וטגנו במשך 3-4 דקות נוספות.
  5. הוציאו את הקציצות המוכנות מהמחבת והניחו אותן על צלחת/קערה מרופדת בנייר סופג.
  6. טגנו את יתר הבלילה לפי ההוראות.
  7. הניחו לקציצות להתקרר מעט אותן כשהן חמימות, עם רוטב יוגורט טרי.

ובתיאבון!

ברגע שתנסו את המתכון הטעים הזה, אתם וכל מי שיטעם מהקציצות ירצה אותן שוב ושוב.

אתם יכולים לגוון את המתכון עם תבלינים נוספים שאתם אוהבים, כמו מעט כורכום, פלפל צ'ילי, ואתם יכולים להחליף גם את הצ'דר בגבינות קשות אחרות שאתם אוהבים. משחק קטן עם המתכון יניב תוצאות טעימות בכל פעם, ואתם תוכלו להוסיף לרשימת המתכונים הקבועה שלכם מתכון נוסף שלא יימאס לכם ממנו.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה