קלצונה גבינות בטעמים מופלאים

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

קלצונה גבינות הוא אחד ממאכלי הדגל של איטליה, והוא מזכיר מעין פיצה שמקופלת לשניים. המרכיבים של המנה הזו דומים לאלו של פיצה, אך התוצר הסופי הוא שונה. אם אתם אוהבים מאכלים איטלקיים, בייחוד כאלו שכוללים גבינה מבעבעת, אתם חייבים לנסות את המתכון הבא: קלצונה עשיר בטעמים שתתאהבו בו בכל נגיסה מחדש.

רכיבים:

עבור הבצק:

  • 1 כוס ועוד 3 כפות מים חמימים
  • 1 כף דבש
  • ¾1 כפיות שמרים יבשים
  • 3 כוסות קמח לבן (מומלץ להשתמש בקמח לפיצה – קמח 00)
  • ½1 כפיות מלח
  • 5 כפות שמן זית
  • מעט קמח תירס
  • 1 ביצה, טרופה
  • 1 שן שום, כתושה

עבור המילוי:

  • 2 שיני שום, כתושות (לא חובה)
  • ½ כוס גבינת ריקוטה
  • ½1 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
  • ½ כוס רוטב עגבניות
  • עלי בזיליקום טרי
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • ניתן להוסיף רכיבים נוספים לבחירתכם: פרוסות של פטריות, פרוסות בצל, תרד, ועוד

אופן ההכנה:

הבצק:

  1. מערבבים בקערה את המים עם הדבש ומערבבים עד להמסת הדבש. מפזרים מעל את השמרים, ובעזרת מזלג מערבבים בעדינות את השמרים למי הדבש – רק עד שהם מתחילים להתמוסס; מניחים בצד כדי לאפשר לשמרים לפעול, כ-8-10 דקות.
  2. בינתיים, בקערה נוספת גדולה יותר, טורפים יחד את הקמח והמלח; לאחר שהשמרים פעילים ונוצר קצף, יוצקים את תערובת השמחרים לתוך הקמח יחד עם 2 כפות משמן הזית, ובעזרת כף עץ מערבבים יחד עד שנוצר בצק דביק למגע.
  3. הופכים את הבצק על משטח עבודה, ולשים כ-5-6 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש; לאחר מכן, הוסיפו 2 כפות משמן הזית לקערה גדולה ונקייה, הכניסו לתוכה את בצק הקלצונה והפכו אותו כך שיצופה בשמן מכל צידיו. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לבצק להכפיל את נפחו למשך שעה.
  4. לאחר שבצק הקלצונה הכפיל את עצמו, הוציאו ממנו את האוויר באמצעות הידיים, וחלקו אותו ל-4 חלקים שווים. יוצרים מהבצק 4 כדורים עגולים, מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים בניילון נצמד. מניחים לכדורי הבצק לתפוח, שוב, הפעם למשך 30 דקות.
  5. בזמן שהבצק תופח, מחממים את התנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית אפייה גדולה עם נייר אפייה ופיזור נדיב של קמח תירס (עוזר לקלצונה לא להידבק).
  6. מערבבים בקערה את הגבינות, ושמים בצד את התוספות הרצויות.
  7. לאחר ההתפחה, מגלגלים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 20 ס"מ בערך; לאחר מכן, מורחים 2 כפות רוטב עגבניות על מרכז הבצק, ומוסיפים את תערובת הגבינות והתוספות. מקפלים את הבצק מעל המילוי ליצירת צורה חצי עיגול, לוחצים ומכווצים את הקצוות בעזרת האצבעות (ניתן להשתמש בכמות קטנה של מים לאורך הקצה כדי לעזור לאטום את הקלצונה).
  8. מניחים את הקלצונה הממולאים על נייר האפייה המרופד בקמח תירס, מברישים כל אחד בביצה, וחותכים שלושה חריצים קטנים בחלק העליון של כל קלצונה בעזרת סכין כדי לאפשר לאדים לצאת; מכניסים לתנור (ברשת האמצעית) לאפייה של כ-18 דקות, או עד לקבלת גוון חום עדין-זהוב. מוציאים ומגישים חם.
עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה