קוביות חזה עוף עם ירקות בתנור

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

חזה עוף הוא אחד מהרכיבים הרב-גוניים ביותר במטבח, ושילוב שלו עם ירקות תמיד יוצר תוצאות טעימות במיוחד. המתכון הבא של קוביות חזה עוף עם ירקות בתנור הוא טעים ובריא וקל במיוחד להכנה. השילוב של חזה עוף רך ושילוב של ירקות צבעוניים יוצר ארוחה טעימה ומשביעה שמתאימה לכל אירוע.

רכיבים:

עבור העוף והמרינדה:

• 2 חצאים של חזה עוף ללא עצמות, חתוכים לקוביות של 3 ס"מ
• 2 כפות שמן זית
• 2 שיני שום, קצוצות
• 1 כפית טימין מיובש
• 1 כפית רוזמרין מיובש
• 1 כפית פפריקה
• מלח ופלפל לפי הטעם

עבור הירקות:

• 2 כוסות פרחי ברוקולי
• 2 כוסות גזר, פרוס לעיגולים
• 2 כוסות פלפלים מתוקים (אדומים, ירוקים או צהובים), קצוצים
• 1 בצל אדום חתוך לקוביות
• 2 כפות שמן זית
• מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

1. מחממים את התנור:

מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה או משמנים אותו קלות בשמן זית.

2. מתבלים את העוף:

מערבבים בקערה את קוביות חזה העוף עם שמן זית, שום טחון, טימין מיובש, רוזמרין מיובש, פפריקה, מלח ופלפל. מערבבים הכל יחד עד שהעוף מצופה באופן אחיד. אפשרו לעוף להשרות לפחות 15 דקות, או שתוכלו להכין אותו מבעוד מועד ולקרר אותו לכמה שעות לקבלת טעמים עמוקים יותר.

3. מכינים את הירקות:

בקערת נוספת, מאחדים את פרחי הברוקולי, עיגולי הגזר, הפלפלים והבצל האדום. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב כדי לצפות את הירקות בצורה אחידה עם השמן והתבלינים.

4. מסדרים על נייר אפייה:

מניחים את העוף ואת הירקות המתובלים בשכבה אחת על תבנית האפייה המוכנה. ודאו שהם פרוסים באופן שווה כדי להבטיח בישול אחיד.

5. צולים:

מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ואופים כ-25-30 דקות או עד שהעוף מוכן (טמפרטורה והירקות רכים, עם פריכות קלה בקצוות.

6. מגישים:

לאחר הוצאת העוף מהתנור, הגישו את המנה בקערת הגשה. מומלץ לקשט את המנה בעשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה, או לסחוט מעליו מעט מיץ לימון לתוספת טעם. בתיאבון!

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה