קארי דגים עשיר בניחוחות אותנטיים

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
קארי דגים

אם אי-פעם טיילתם בהודו, אתם בטח יודעים עד כמה תבשילי קארי הם פופולריים במדינה הזו. התיבול העשיר של המנות האלו הופך כל מנה לטעימה במיוחד, ויש גרסאות רבות של קארי – החל מקארי עוף ועד קארי עזים. בגרסה הבאה אנחנו נשתמש בדגים, ואתם יכולים להיות בטוחים שהתוצר יהיה מדהים לא פחות מהגרסה הבשרית. מומלץ בחום להשתמש בכל התבלינים ברשימה מפני שהם יוצרים מכלול טעמים עשיר שאסור לוותר עליו.

רכיבים:

• 800 גרם דג טרי (מומלץ להשתמש בדג שמן, כמו סלמון או נסיכת הנילוס) חתוך לחתיכות גדולות
• ½ כפית מלח + תוספת לתיבול
• 1 כפית כורכום
• 2 כפות זרעי חרדל שחורים
• 2-3 כפות שמן צמחי לטיגון
• 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
• 10 שיני שום קלופות וחתוכות
• ¼ כפית אבקת צ'ילי
• 1 כפית גדושה זרעי כוסברה טחונים
• 1 כפית גדושה גראם מסאלה
• 1 כפית גדושה פפריקה
• 450 מ"ל מים רותחים
• חופן כוסברה קצוצה, בתוספת עלים נוספים לקישוט

אופן ההכנה:

1. הניחו את חתיכות הדג בקערה גדולה. פזרו מעל הנתחים חצי כפית מלח וחצי כפית מהכורכום וערבבו יחד. וודאו שהדג מצופה היטב. הניחו בצד להשריה לכמה דקות.
2. חממו מחבת קטנה על להבה גבוהה וטגנו את גרעיני החרדל 1-2 במשך דקות עד שהם קלויים וריחניים ומתחילים לפצפץ. הכניסו לעלי ומכתש וטחנו יחדיו. אם אין לכם עלי ומכתש, רסקו עם מערוך או מעבד מזון. הניחו את התערובת בצד.
3. חממו מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית והוסיפו לה את השמן הצמחי. כאשר השמן חם, הוסיפו למחבת את הבצל וטגנו במשך 8-10 דקות על להבה בינונית-נמוכה, עד שהבצל משנה את צבעו. תבלו במלח והמשיכו לבשל עוד כמה דקות עד להזהבה קלה.
4. הוסיפו למחבת את השום החתוך ובשלו במשך 2 דקות תוך ערבוב מתמיד לפני הוספת חצי כפית הכורכום, אבקת הצ'ילי, הכוסברה הטחונה, הגראם מסאלה והפפריקה. ערבבו יחד על להבה נמוכה למשך 2-3 דקות נוספות.
5. כשהתערובת מתייבשת, הוסיפו 250 מ"ל מים רותחים ובשלו במשך דקה לפני הוספת 2 כפיות גדושה מתערובת זרעי החרדל המרוסקים. מניחים בשלו בעדינות במשך 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
6. שטפו את הדג במים קרים. לאחר מכן הוסיפו את הדג למחבת עם מספיק מים חמים לכיסוי הדג (כ -150-200 מ"ל). ערבבו את התבשיל כדי לכסות את הדג ברוטב. בשלו בעדינות במשך כ- 6-8 דקות, והפכו את הדג בזהירות באמצע הבישול. הקארי מוכן כשהדג מבושל לגמרי והרוטב מתחיל להתעבות. כדי להעשיר את הטעמים, הנמיכו את הלהבה והמשיכו לבשל את הקארי למשך כחצי שעה.
7. הוסיפו לתבשיל את הכוסברה הקצוצה והוסיפו מלח לפי הטעם. הגישו חם עם אורז בסמטי או לחם.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה