צ'ילי הודו חם ועשיר

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
תבשיל צ'ילי

נזיד ומרק צ'ילי הם מנות פופולריות במיוחד בארצות הברית, עם גרסאות רבות שהתפתחו לאורך השנים. תבשיל צ'ילי מסורתי צריך לבשל במשך שעות ארוכות, כמו חמין, ולהיות סבלניים במיוחד עד שהוא מוכן. למרבה השמחה, יש גם גרסה מהירה, טעימה ובריאה של צ'ילי עם בשר הודו שאתם יכולים להכין בקלות. מדובר במנה מושלמת עבור ימי החורף הקרירים, והודות לקלילות של בשר ההודו – תוכלו להכין אותה גם בימים חמים יותר.

רכיבים:

• 1 כף שמן זית
• 2 קילו בשר הודו טחון – שילוב של בשר לבן וכהה
• 2 כוסות בצל קצוץ גס
• 2 כפות שום קצוץ
• 1 פלפל אדום מתוק גדול, מגורען, וקצוץ גס
• 1 כוס סלרי, קצוץ
• 1 פלפל חלפינו, מגורען, וקצוץ דק
• 1 כף אורגנו טרי, קצוץ, או 1 כף אורגנו מיובש
• 2 עלי דפנה
• 3 כפות אבקת צ'ילי
• 2 כפיות כמון טחון
• 3 כוסות שימורי עגבניות חתוכות לקוביות
• 2 כוסות מרק עוף, טרי או משומר (ניתן להכין מאבקת מרק שמומסת במים חמים)
• מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
• 800 גרם שעועית אדומה משימורים, מנוקזת מנוזלים

אופן ההכנה:

1. חממו את השמן על להבה גבוהה, בסיר גדול וכבד והוסיפו את בשר ההודו. בשלו עד להשחמה קלה, כ-5 דקות, ערבבו ופרקו את הבשר עם כף עץ או כלי מתאים אחר.
2. הוסיפו לסיר את הבצל, השום, הפלפל המתוק, הסלרי, פלפל החלפנו, האורגנו, עלי הדפנה, אבקת הצ'ילי, והכמון. ערבבו היטב ובשלו במשך 5 דקות.
3. הוסיפו לסיר את העגבניות, מרק העוף, המלח, והפלפל. הביאו לרתיחה, הנמיכו את הלהבה ובשלו, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 15 דקות.
4. הוסיפו את השעועית ובשלו, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 10 דקות נוספות. טעמו ותקנו תיבול. הגישו את התבשיל בקערות. מומלץ להוסיף מעל פלפל חריף, ולהגיש עם פלח ליים/לימון ולחם טרי.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה