פרגיות עם זעפרן בנוסח פרסי

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

פרגיות הן מאכל טעים במיוחד שלא דורש מאמץ להכנה: מדובר בירכיים או שוקיים של עופות שהעצמות הוצאו מהם, מה שחוסך זמן הכנה, וגם מאפשר ליהנות מהחלקים הטעימים ביותר בעוף. מרביתנו מכינים פרגיות באותה דרך לרוב, עם תיבול קליל וצליה במחבת או בתנור. אם אתם רוצים לרענן קצת את התפריט – נסו את המתכון הנפלא הבא: פרגיות עם זעפרן בנוסח פרסי שיגרמו לכם ללקק את האצבעות.

רכיבים:

• 1 כפית חוטי זעפרן
• 3 כפות מים חמים, או יותר לפי הצורך
•  ½1 קילו פרגית
• 2 כפיות מלח גס
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
• 1 כף שמן צמחי
• 1 בצל צהוב, קצוץ דק
• 4 שיני שום, קצוצות
• 1 כף אבקת קארי
•  ½1 כוסות ציר עוף

אופן ההכנה:

1. מניחים את חוטי הזעפרן בקערה קטנה ומועכים אותם מעט בעזרת כף. מוסיפים 3 עד 4 כפות מים חמים ומערבבים. מניחים לחוטים "לפרוח" במשך כ-10 דקות – המים צריכים להפוך לצהוב/כתום עז. מניחים בצד.
2. מתבלים את הפרגיות משני הצדדים בכ-1 כפית מלח גס ופלפל טרי.
3. מחממים שמן במחבת טפלון גדולה על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את הפרגיות וצורבים משני הצדדים עד להזהבה, 3 עד 4 דקות לכל צד. מוציאים ומניחים על צלחת בצד. מוסיפים בצל לאותה מחבת ומטגנים עד שהוא רך ושקוף, 3 עד 4 דקות. מערבבים פנימה שום ואבקת קארי ומבשלים עד שהם מדיפים ריח, כדקה.
4. יוצקים פנימה ציר עוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לרתיחה ומוסיפים את תערובת הזעפרן. מתבלים בכפית מלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים עד לאיחוד. מחזירים את הפרכיות למחבת, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות, תוך הפיכה של הפרגיות באמצע זמן הבישול. מתבלים לפי הטעם ומגישים עם הרוטב.

יש לכם מתכונים ואתם מעוניינים להעלות אותם על הכתב ולהפיק ספר בישולים משלכם? בקרו באתר ליתם

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה