פאי שוקולד-קפה עם קראסט שיבולת שועל

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

פאי, על כל סוגיו, הוא אחד הקינוחים האהובים ביותר בעולם; בין שמדובר במלית תפוחים, שוקולד או ריבה, השילוב עם קראסט פריך וחמאתי הופך את הקינוח הזה לטעים במיוחד, ואהוב על ילדים ומבוגרים כאחד. במתכון הבא תלמדו להכין את הקינוח הוותיק והאהוב עם טוויסט: קראסט שיבולת שועל. המרקם הייחודי של הפאי בשילוב עם מלית שוקולד-קפה תהפוך את הקינוח הזה לקבוע ברשימה שלכם, ואתם תרצו להכין אותו שוב ושוב.

רכיבים:

קראסט שיבולת שועל:

  • 2 כוסות שיבולת שועל להכנה מהירה (ניתן להשתמש גם בשיבולת שועל ללא גלוטן)
  • ½ כוס חמאה ללא מלח, מומסת
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • ¼ כפית קינמון
  • ¼ כפית מלח

מלית שוקולד-קפה:

  • 4 כפות חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
  •  11/2 כוסות סוכר לבן
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 ביצים גדולות
  • 1/4 כוס אבקת קקאו 
  • 2 כפות ליקר קפה, או חצי כפית קפה נמס מומס ב-2 כפות מים חמים
  • 1 כף חלב קר או שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כפית תמצית וניל טהור
  • 2 כפות קמח תירס צהוב, או קמח תירס לבן
  • 2/3 כוס שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה:

קראסט:

  1. הכניסו את כל רכיבי הקראסט למעבד מזון, ועבדו אותם יחד במשך חצי דקה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. הניחו את התערובת על תבנית פאי משומנת קלות, והדקו אותה לתחתית ולשוליים.
  3. חממו תנור ל-170 מעלות, ואפו את הקראסט למשך 5 דקות. הוציאו ומזגו את המלית על הקראסט.

מלית שוקולד-קפה:

  1. הקציפו יחד את החמאה, הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. הוסיפו לתערובת את הביצים בזו אחר זו, הקציפו לאט אך ביסודיות לאחר הוספה של כל ביצה.
  3. ערבבו פנימה את הקקאו, הליקר/הקפה הנמס, החלב/שמנת מתוקה והווניל.
  4. השתמשו במעבד מזון (מיני, אם יש לכם) כדי לטחון יחד את קמח התירס והשוקולד צ'יפס. הוסיפו את התערובת לבלילה ומזגו על הקראסט.
  5. הכניסו את הפאי לתנור במשך 45 דקות. האמצע עשוי להיראות די רך, אבל זה בסדר. כבו את התנור והשאירו את הפאי בתוכו למשך 10 דקות נוספות.
  6. הוציאו את הפאי מהתנור, צננו לטמפרטורת החדר, כסו והעבירו למקרר ללילה לפני ההגשה. מומלץ להגיש עם שמנת מתוקה מוקצפת.

 

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה