עוף עם ירקות בתנור במרינדת חרדל

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
עוף עם ירקות

עוף הוא אחד מהרכיבים האהובים ביותר במטבח הישראלי, ומרביתנו מכינים ממנו את אותם מתכונים שוב ושוב. זה תמיד טעים לאכול מנות שאנחנו אוהבים, אבל זה לא אומר שאי אפשר לנסות מתכונים חדשים מדי פעם. המתכון הבא לעוף עם ירקות בתנור במרינדת חרדל הוא אחד מאותם מתכוני עוף שאתם תרצו להכין שוב ושוב. הוא קל להכנה, טעים במיוחד ובסוף ההכנה תקבלו ארוחה שלמה בתבנית אחת. אז למה אתם מחכים? הוציאו את העוף וכנסו למטבח.

רכיבים:

עבור עוף וירקות:

• 400 גרם פרחי ברוקולי, חתוכים לשניים. ניתן להחליף בכרוב ניצנים ושעועית ירוקה
• 2 בטטות גדולות, חתוכות לרצועות
• 1 בצל בינוני, חתוך לרצועות
• 2 כפות שמן זית
• ¼1 כפיות מלח גס
• ¾ כפית פלפל שחור גרוס
• 4 נתחים של חלקי העוף שאתם אוהבים. מומלץ להשתמש בכרעיים

עבור מרינדת חרדל:

• 2 כפות ממרח חרדל גרגירי
• 4 כפיות חומץ יין
• 1 כף סירופ מייפל
• ½ כפית מלח גס
• ¼ כפית פלפל צ'ילי

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור ל-220 מעלות. רפדו תבנית אפייה עם נייר אלומיניום והניחו עליה נייר אפייה.
2. הכינו את העוף והירקות: הניחו את הירקות על תבנית האפייה. פזרו מעל תערובת הירקות 1 כף שמן בית, 1 כפית מלח גס וחצי כפית פלפל. ערבבו את הירקות ופזרו אתם בשכבה אחידה.
3. תבלו את העוף עם המלח והפלפל שנותרו. הניחו את נתחי העוף המתובלים מעל הירקות כאשר הצד של העור מופנה כלפיי מעלה, והניעו אותם מעט מצד לצד. הברישו את העוף עם שמן הזית שנותר.
4. הכניסו את התבנית לתנור למשך 45 דקות או עד שהעוף מבושל, זהוב ופריך.
5. בזמן שהעוף בתנור, הכינו את מרינדת החרדל: הכניסו את כל הרכיבים לקערה או לצנצנת זכוכית. ערבבו את כל הרכיבים יחדיו עד לקבלת מרקם אחיד.
6. הוציאו את התבנית מהתנור וזלפו את הרוטב מעליה כשהעוף והירקות עדיין חמים. הגישו חם לשולחן לצד אורז, לחם או סלט ירקות.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה