עוף בלימון בטעמים מופלאים

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

אם אי פעם טפטפתם מיץ לימון על שניצל או חזה עוף, אתם יודעים שמדובר בשילוב אידאלי. החמיצות העדינה של לימון עם הרכות של בשר העוף יוצרים מעדן נפלא שתענוג לאכול. כדי לשדרג את החוויה, מומלץ לנסות את המתכון הבא לעוף בלימון. השילוב של עשבי תיבול, חזה עוף ולימון יוצר מנה מנצחת שתוכלו להכין בקלות מתי שתרצו.

רכיבים:

• 4 יחידות חזה עוף ללא עצמות
• 1/4 כוס שמן זית
• 2 כפיות אורגנו, מיובש
• 2 כפיות טימין, מיובש
• 2 כפיות אבקת שום
• 2 כפיות מלח
• ½ כפית פלפל שחור
• 1/2 כוס יין לבן יבש
• 2 כפות שום טחון (6 שיניים)
• 1 כף גרידת לימון
• 2 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
• 1 כף סוכר חום
• 1 לימון חתוך ל-6 פרוסות, לא חובה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. מייבשים את חזה העוף עם נייר סופג ומניחים את הנתחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, האורגנו, התימין, אבקת השום, 1 כפית מלח ופלפל ליצירת מרינדה/משחה סמיכה. מצפים את חזה העוף במשחת התיבול.
4. באותה קערה מערבבים יחד את היין הלבן, השום, גרידת הלימון, מיץ הלימון, הסוכר החום וכפית המלח הנותרת. יוצקים על חזה עוף. מומלץ לתת לעוף לספוג את הטעמים במשך שעה.
5. אם משתמשים בחתיכות לימון, מניחים אותן על העוף כרבע שעה לפני שמכניסים אותו לתנור. מכניסים את התבנית לתנור המחומם, אופים במשך 15 דקות, בודקים אם העוף מוכן, מוציאים ומגישים חם. ניתן גם לצלות את העוף על גריל.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה