עוגת גבינה סתווית בניחוח קינמון

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
עוגת גבינה תפוחים

כשאתם חושבים על הסתיו, אילו משקאות עולים לכם לראש? שוקו חם? או קפה מהביל? כשאנחנו חושבים על הסתיו, המשקה הראשון שאנחנו חושבים עליו הוא סיידר תפוחים חם וטעים; בתיבול קינמון ובניחוח משכר, מדובר על משקה סתווי מושלם לערבים קרירים מתחת לשמיכה. במדינה החמה שלנו הסתיו אמנם לא קר כמו בחו"ל, אבל זה לא אומר שאי אפשר ליהנות מטעמים של סיידר חם, בטוויסט קצת שונה. עוגת הגבינה שלפניכם כוללת בתוכה מרכיבים של סיידר בצורה טעימה במיוחד. אז אם אתם רוצים ליהנות מעוגה סתווית שמתאימה לכל עונה בשנה – נסו את המתכון הבא.

רכיבים:

• 1 כוס פירורי ביסקוויטים (עדיפות לביסקוויטים בטעם חמאה)
• ½ כוס אגוזי פקאן קצוצים דק
• 3 כפות סוכר לבן
• ½ כפית קינמון טחון
• ¼ כוס חמאה ללא מלח, מומסת
• 500 גרם גבינת שמנת, מרוככת
• ½ כוס סוכר לבן
• 2 ביצים
• ½ כפית תמצית וניל
• 4 כוסות תפוחים – קלופים, מגורעים ופרוסים דק
• ⅓ כוס סוכר לבן
• ½ כפית קינמון טחון
• ¼ כוס אגוזי פקאן קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:

1. חממו תנור ל-175 מעלות. בקערה גדולה, ערבבו יחד את פירורי הביסקוויטים, ½ כוס אגוזי פקאן קצוצים דק, 3 כפות סוכר, ½ כפית קינמון וחמאה מומסת; הדקו את התערובת לתחתית תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ. אפו בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות, הוציאו וצננו קלות.
2. בקערה גדולה ערבבו גבינת שמנת ו-½ כוס סוכר. ערבבו במהירות בינונית עד לקבלת מרקם חלק. טרפו פנימה ביצים – אחת בכל פעם, וערבבו היטב לאחר כל הוספה. הוסיפו לתערובת את תמצית הווניל. צקו את המילוי על התחתית האפויה.
3. בקערה קטנה ערבבו יחד 1/3 כוס סוכר ו-1/2 כפית קינמון. ערבבו בקערה נפרדת את הקינמון-סוכר עם התפוחים. הניחו את תערובת התפוחים על שכבת גבינת השמנת ופזרו מעל 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים.
4. אפו בתנור שחומם מראש במשך 60 עד 70 דקות. בעזרת סכין, שחררו את העוגה משפת התבנית. הניחו בצד את העוגה לקירור, ואז הסירו את שפת התבנית. צננו את העוגה לפני ההגשה.

 

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה