עוגת גבינה-שוקולד ללא אפייה שנמסה בפה

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

אם אתם נמצאים בקבוצה של אנשים שאוהבים את השילוב של שוקולד וגבינה – המתכון הבא הוא בשבילכם. השילוב בין החמצמצות של הגבינה והמתיקות של השוקולד יוצר עוגת גבינה-שוקולד עשירה במיוחד שקשה להפסיק לאכול. והכי כיף – אתם לא צריכים לאפות אותה! העוגה אינה דורשת מיומנויות אפייה מיוחדות, ותוך זמן קצר תוכלו לקבל קינוח שתענוג לאכול.

רכיבים:

לתחתית שוקולד פריכה:

• 11/4 כוסות פירורי ביסקוויטים (יש לפורר 160 גרם ביסקוויטים)
• 1/4 כוס סוכר לבן
• 1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותק
• 1/2 כוס חמאה ללא מלח, מומסת

למילוי גבינה שוקולד:

  • 480 גרם גבינת שמנת, מרוככת לטמפרטורת החדר
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 240 גרם שוקולד מריר חצי מתוק, מומס ומצונן

הוראות הכנה:

תחתית שוקולד:

1. מערבבים בקערת מיקסר או קערה רגילה את פירורי הביסקוויטים, סוכר לבן, אבקת קקאו לא ממותק וחמאה מומסת. מערבבים עד שהפירורים מצופים בצורה אחידה.

2. מהדקים את התערובת לתחתית תבנית קפיצית עגולה בקוטר 23 ס"מ כדי ליצור את תחתית השוקולד. השתמשו בגב של כף או כוס מדידה כדי להדק את התחתית למקומה.

3. מניחים את התבנית עם תחתית השוקולד במקרר בזמן שאתם מכינים את המילוי.

שכבת גבינה-שוקולד:

1. טורפים בקערת ערבוב גדולה את גבינת השמנת המרוככת עד שהיא חלקה וקרמית.

2. מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הווניל לגבינת השמנת וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה.

3. מקפלים בעדינות את השוקולד החצי-מתוק המומס והמקורר לתוך תערובת גבינת השמנת עד להטמעה מלאה.

4. מקציפים את השמנת: בקערת ערבוב נפרדת, מקציפים את השמנת המתוקה עד שנוצרות פסגות נוקשות.

5. שלבו מילוי וקצפת: מקפלים בעדינות את הקצפת לתערובת גבינת שמנת השוקולד. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.

6. מרכיבים את עוגת גבינה שוקולד: מוציאים את תחתית השוקולד מהמקרר ויוצקים את מלית עוגת הגבינה השוקולדית על הקרום.

7. השתמש במרית כדי להחליק את החלק העליון של עוגת הגבינה.

8. מצננים את עוגת הגבינה: מכסים את עוגת הגבינה בניילון נצמד או בנייר אלומיניום ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה. זה מאפשר לעוגת הגבינה להתייצב כראוי.

9. מגישים: כשהעוגה מוכנה להגשה, הסירו אותה מהתבנית הקפיצית. ייתכן שיהיה עליכם להעביר סכין סביב הקצה כדי לעזור לשחרר אותה.

10. הגישו על צלחת הגשה ושיהיה בתיאבון!

 

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה