מתכון קציצות עוף אפויות עסיסיות

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

כשאנחנו שומעים את המילה "קציצות", רובנו מדמיינים קציצות בקר עסיסיות, ששוחות ברוטב עגבניות. מדובר במנה אהובה במיוחד בישראל, על ילדים ומבוגרים כאחד, אבל היא גוזלת לא מעט זמן. אם אתם אוהבים קציצות אבל רוצים ליהנות מהן מהר, המתכון הבא הוא עבורכם. את בשר הבקר מחליף חזה עוף, שהוא קליל יותר ומלא בחלבון, ואת הטיגון מחליפה אפייה. טריק קטן יהפוך את הקציצות לעסיסיות במיוחד, ואתם תיהנו ממנה בריאה, טעימה וקלילה במיוחד.

רכיבים:

• 1/2 ק"ג חזה עוף טחון
• 1/4 כוס פירורי לחם
• 1 בצל בינוני, קצוץ דק
• 1/4 כוס סלרי קצוץ דק
• 1 שן שום, קצוצה
• 1 ביצה גדולה
• 2 כפות שמן זית
• 1 כף שמן צמחי לטיגון
• 1 תפוח אדמה בינוני, מבושל
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה
• 1 כפית מלח (או לפי הטעם)
• 1/2 כפית פלפל שחור
• 1/4 כפית פלפל קאיין (לא חובה)

הוראות:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. על מחבת קטנה מחממים 1 כף שמן צמחי לטיגון. מחכים לחימום ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מניחים בצד לצינון.
3. מועכים את תפוח האדמה המבושל, עד לקבל מרקם חלק. תפוח האדמה יעזור לשמור על עסיסיות נפלאה, ומומלץ לא לוותר עליו.
4. מערבבים בקערת גדולה את העוף הטחון, פירורי לחם, תפוח אדמה מעוך, בצל, סלרי, שום, ביצה, שמן זית, מלח, פלפל שחור ופלפל קאיין (אם משתמשים). מערבבים היטב עד שכל החומרים מתאחדים.
5. מגלגלים את תערובת העוף לקציצות בגודל כדור גולף ומניחים על תבנית האפייה המוכנה, ומשאירים מעט מרווח בין כל אחת מהן.
6. אופים את הקציצות במשך 20-25 דקות, או עד שהן מבושלות מבפנים ומשחימות מבחוץ.
7. מגישים מיד את הקציצות, מעוטרות בעשבי תיבול טריים אם רוצים.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה