קערת סלמון, אבוקדו ואורז: ארוחה שלמה בקערה אחת

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
קערת סלמון אבוקדו ואורז

האוכל האסייתי כבש את הלב (והקיבה) של העולם לפני כמה עשורים, ואי אפשר למצוא בית אחד שאין בו לפחות בקבוק אחד של רוטב טריאקי ורוטב סויה. חוץ מסושי ונודלס שכולנו מכירים ואוהבים, יש מנה אסייתית אחת נפלאה שהיא ארוחה שלמה בפני עצמה – קערת אוכל. אם אתם מחפשים מתכון טעים, משביע ומהיר הכנה, אתם חייבים לנסות את הקערה הבאה שמכילה סלמון מתובל, אורז ואבוקדו נפלא. אם נשאר לכם אורז, ההכנה תהיה אפילו יותר מהירה, אז כנסו למטבח ותתחילו להרכיב את הקערה שלכם.

רכיבים (עבור 2 מנות):

עבור האורז:

  • 1 כוס אורז יסמין
  • 11/2 כוסות מים
  • מלח
  • 1/2 ליים, מיץ בלבד
  • 2 כפות כוסברה טרייה טחונה
  • 1 כף דבש
  • 3 כפות ציר עוף פרווה או ציר ירקות

עבור הסלמון:

  • 500 גרם פילה סלמון (חתוך ל-2)
  • 1 כף מיץ ליים
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות כוסברה טרייה טחונה
  • מלח לפי הטעם

עבור תוספת אבוקדו:

    • 1 אבוקדו בשל
    • 1 כף מיץ ליים
    • 1 כף כוסברה טרייה טחונה
    • 1/4 כפית אבקת צ'ילי 
    • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

אורז:

  • מבשלים אורז במים מלוחים לפי ההוראות על החבילה.
  • מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית-גבוהה. מערבבים בקערה ציר, מיץ ליים, דבש, וכוסברה. יוצקים את התערובת לתבנית שחוממה מראש ונותנים לה להתבשל כדקה. מסירים את המחבת מהאש ומערבבים את האורז לתוך הנוזל. מתבלים במעט מלח, מערבבים היטב ומניחים בצד.

סלמון:

  • מחממים תנור ל -200 מעלות. מכסים תבנית עם נייר אפייה, ומשמנים אותה היטב.
  • משמנים את העור של הסלמון ומניחים את חתיכות הפילה על גבי תבנית האפייה.
  • מערבבים יחד מיץ ליים, דבש וכוסברה ומעסים עם התערובת את פילה הסלמון מכל צידיו.
  • אופים את הסלמון במשך 12-15 דקות (תלוי בעובי פילה הסלמון שלכם).

אבוקדו:

  • חותכים אבוקדו לשניים, מוציאים את הבשר, וזורקים את הקליפה. קוצצים את האבוקדו ושמים את החתיכות בקערה קטנה. מוסיפים מיץ ליים, כוסברה, אבקת צ'ילי ומלח. מערבבים בעדינות.

להרכבת קערות האורז: חלקו אורז בין שתי קערות, הוסיפו פילה סלמון, והניחו על כל קערה חצי מתערובת האבוקדו. שיהיה בתיאבון!

ובתיאבון!

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה