עוף מטוגן עסיסי וטעים שתרצו להכין בכל יום

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
עוף מטוגן

בשנים האחרונות נוצרו כמה טרנדים קולינריים שישראלים אימצו בשמחה. עוף מטוגן הוא אחד מאותו טרנדים, ואנשים רבים החלו לנסות גרסה אחרת למאכל האהוב, מלבד השניצל הנודע. אז מה בדיוק הופך את העוף המטוגן לממכר כל כך? מלבד התיבול המדויק, הסוד לעוף מטוגן כהלכה דורש ריכוך מקדים שלו. במתכונים רבים יש להשרות את העוף בחלב או ברוויון, אבל כאן תמצאו את הגרסה הכשרה. במקום האנזימים מרככי החלבון שנמצאים בחלב, אנו נשתמש במיץ לימון פשוט שמעניק את אותו אפקט. התוצאה היא שוקי עוף רכים, נימוחים, זהובים, וממכרים במיוחד שתרצו להכין כל יום.

רכיבים:

  • 8 ירכיים/10 שוקי עוף ללא עור
  • שמן צמחי, לטיגון עמוק

לתערובת התבלינים:

  • 2 כפות פפריקה
  • 2 כפיות גרגירי שום
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 1 כפית פלפל שחור
  • ½ כפית אורגנו מיובש
  • 1 כף אבקת מרק עוף

למשרה העוף:

  • 3 כפות מיץ לימון טבעי
  • 2 כפות יין לבן
  • 1 ביצה

לציפוי:

  • 100 גרם (חצי כוס) קמח תופח
  • 100 (חצי כוס) גרם קורנפלור
  • ¼ כפית כורכום

אופן ההכנה:

  1. להכנת תערובת התבלינים, ערבבו את כל מרכיבי התערובת יחדיו.
  2. טרפו את מיץ הלימון עם היין, הביצה, ½ כפית מלח ו-1 כף מתערובת התבלינים שהכנתם.
  3. לתוך קערה גדולה או מיכל פלסטיק, הכניסו את חלקי העוף יחד עם תערובת המשרה. ערבבו היטב, והניחו מעל העוף המושרה כלי כבד. הכניסו את העוף לקירור למשך 4 שעות או למשך הלילה כדי לרכך אותו.
  4. הכינו את ציפוי העוף על ידי ערבוב הקמח, הקורנפלור והכורכום עם רוב תערובת התבלינים שנותרה (שמרו בצד כפית אחת מהתערובת) וקורט מלח נדיב. הוציאו את חלקי העוף מהמרינדה, והניחו את המרינדה בצד.
  5. בזה אחר זה, צפו כל ירך/שוק בתערובת הציפוי. לאחר מכן טבלו את החלקי העוף במרינדה שהנחתם בצד. צפו את חלקי העוף שוב בתערובת הציפוי (לחצו אותם מעט בתערובת כדי לצפותם היטב).
  6. העבירו את חלקי העוף המצופים לצלחת גדולה.
  7. חממו שמן צמחי בעומק של 10 ס"מ שמן בסיר רדוד ורחב או בכלי לטיגון עמוק (השמן אמור להגיע לטמפרטורה של 175 מעלות – על להבה בינונית-גבוהה. הכניסו שתיים או שלוש מהירכיים לכלי בכל פעם וטגנו ללא הפרעה למשך 3 דקות.
  8. הפכו את חלקי העוף וטגנו אותם במשך 2-3 דקות נוספות – עד להזהבה עמוקה ועד שחלקי העוף פריכים משני הצדדים.
  9. הוציאו את חלקי העוף החוצה מהזמן והעבירו אותו למגש מרופד בנייר סופג. לאחר מכן, הניחו את חלקי העוף על רשת, והכניסו לתנור מחומם קלות כדי לשמור עליהם חמים, בזמן שאתם מסיימים לטגן את כל העוף. הגישו חם עם תוספות ורטבים אהובים.

אם אתם מעדיפים להימנע מטיגון, תוכלו לאפות את העוף עם מעט שמן בתנור, או להכין אותו בכלי לטיגון באוויר חם. התוצאה תהיה מעט שונה, אבל עדיין טעימה מאוד.

 

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה