מתכון לחמניות המבורגר רכות וממכרות

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

המבורגר הוא אחד הפינוקים הטעימים והמושחתים ביותר, וכשכל המרכיבים שלו איכותיים – התענוג גדול פי כמה. אם אתם מאלו שאוהבים לבשל ולהכין מנות קלאסיות בבית – המתכון הבא הוא עבורכם. מתכון לחמניות המבורגר לא חייב להיות מסורבל, כמו שהמתכון הבא מוכיח, והתוצאות בשטח. מתכון לחמניות המבורגר טעים במיוחד שתוכלו להכין בכל עת, ובציוות עם קציצת בורגר ביתית – תצא לכם מנה מפנקת שתרצו להכין שוב ושוב.

רכיבים:

• 1/4 3 כוסות קמח לבן, ועוד לפי הצורך
• 3 כפות סוכר לבן
• 1/4 2 שמרים יבשים
• 1 כוס מים פושרים
• 1 ביצה גדולה
• 1/2 כוס שמן צמחי
• 1/4 1 כפיות מלח
לציפוי:
• ביצה 1
• 1 כף מים
• ½ כפית סוכר
• שומשום או פרג, לא חובה

אופן ההכנה:

1. מכניסים קמח, סוכר ושמרים לקערה של מיקסר עומד ומערבבים עד לאיחוד הרכיבים. מחברים את וו הבצק למיקסר ומוסיפים מים, ביצה ושמן. מערבבים במהירות נמוכה עד שהבצק מתאחד, 2-3 דקות. אם הבצק מרגיש דביק מדי, מוסיפים עוד קמח, אך קחו בחשבון שהבצק הזה צריך להיות די דביק ויהיה קל יותר לטפל בו לאחר מנוחה. מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עוד 8 דקות במהירות נמוכה-בינונית. הבצק צריך להיות רך ומעט דביק, ואמור להידבק לתחתית הקערה. ניתן גם ללוש ביד במשך 10 דקות.
2. מניחים את הבצק בקערה גדולה מוברשת בשמן, ומשמנים קלות מלמעלה לציפוי (השומן ימנע מהבצק להתייבש). מכסים בניילון ומניחים במקום חמים או על השיש למשך 1-2 שעות, או עד להכפלת נפח הבצק.
3. לאחר שהבצק תפח, לושו אותו בעדינות כדי להוציא אוויר. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים (כל אחד במשקל 100 גרם) ומעצבים מכל אחד כדור חלק. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, תוך שמירה על כמה שיותר מרווח ביניהם. מכסים ומניחים לנוח 45-60 דקות או עד להכפלת הנפח.
4. כ-10 דקות לפני סיום ההתפחה, חממו את התנור ל-200 מעלות צלסיוס.
5. הכינו ציפוי ביצים על ידי ערבוב של ביצה אחת עם כף מים וחצי כפית סוכר. הברישו בעדינות את החלק העליון של הלחמניות בתערובת ופזרו שומשום אם תרצו. אופים במשך 15 דקות, עד שהחלק העליון מקבל צבע חום עמוק (אם לא השתמשת בביצה למריחה, החלק העליון לא יהיה כהה).
6. הוציאו את הלחמניות, והניחו לתבנית להתקרר במשך 5 דקות, ולאחר מכן העבירו את הלחמניות לרשת להתקררות מלאה.
7. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

 

 

 

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה