מרק תפוחי אדמה קרמי ועשיר

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מרק תפוחי אדמה הוא חם, מנחם וטעים במיוחד. יש גרסאות רבות למרק מהסוג הזה, וכאן נביא לכם גרסה קלה להכנה בטעמים עשירים. מומלץ להכין אותו לארוחת צהריים או ערב, ולצוות אותו עם תוספות טעימות לבחירכתם שישדרגו אותו בצורה נפלאה.

רכיבים:

• 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
• 1 בצל, חתוך לקוביות
• 3 שיני שום, קצוצות
• 4 כוסות מרק ירקות
• 1 כוס חלב או שמנת לבישול
• 2 כפות חמאה
• מלח ופלפל לפי הטעם

תוספות מומלצות: גבינת צ'דר מגורדת, בצל ירוק קצוץ, בצל מטוגן, קרוטונים

הוראות הכנה:

1. בסיר גדול ממיסים את החמאה על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל רך ושקוף.
2. מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה והמרק. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים וניתן למעוך אותם בקלות בעזרת מזלג (בערך 15-20 דקות).
3. בעזרת בלנדר ידני טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. היזהר בעת ערבוב נוזלים חמים, מכיוון שהם עלולים להתיז החוצה מהבלנדר.
4. מחזירים את המרק לסיר ומערבבים פנימה את החלב או השמנת. מחממים את המרק על להבה נמוכה עד שהוא מתחמם.
5. מתבלים את המרק במלח ופלפל, לפי הטעם. מגישים חם, בתוספת גבינת צ'דר מגוררת, בצל ירוק קצוץ בצל מטוגן או קרוטונים ומגישים חם.

 

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה