מרק מינסטרונה עשיר בכל טוב

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

המטבח האיטלקי הוא אחד האהובים בעולם – ובצדק. מדינת המגף הביאה לנו שלל מטעמים, החל מפסטות, דרך פיצה ועד לקינוחים מושחתים וממכרים במיוחד. איטליה ידועה גם במרקים העשירים שלה, כאשר מינסטרונה הוא אחד הנודעים ביותר. למרק הייחודי הזה יש בסיס של מרק עגבניות שמועשר עם ירקות, תיבול נפךא, ותוספת של אורז או פסטה. המרק העשיר הזה הוא משביע במיוחד, והוא מושלם לימי החורף הקרירים.

רכיבים:

  • 1 שן שום, חתוכה דק
  • 1 בצל אדום
  • 2 גזרים
  • 2 מקלות סלרי
  • 1 קישוא
  • 1 כרישה קטנה
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 400 גרם שעועית קנליני לבנה, מקופסת שימורים
  • שמן זית
  • ½ כפית אורגנו מיובש
  • 1 עלה דפנה מיובש
  • 800 גרם עגבניות שרי משומרות
  • 1 ליטר ציר ירקות (ניתן להכין מאבקת מרק ירקות)
  • 100 גרם פסטה קטנה (מומלץ להשתמש בצדפים קטנים)

להגשה:

  • ½ צרור בזיליקום טרי, לא חובה
  • גבינת פרמזן, מגוררת

אופן ההכנה:

  1. קלפו וקצצו דק את השום והבצל. קלפו וחתכו גס את הגזר, הסלרי והקישואים, והכניסו את הירקות לקערה גדולה.
  2. חתכו את קצוות הכרישה, חתכו אותה לאורכה לרבעים, שטפו אותה תחת מים זורמים, ואז חתכו לפרוסות בגודל 1 ס"מ. הוסיפו לקערת הירקות.
  3. קלפו וחתכו את תפוח האדמה לקוביות. סננו את שעועית הקנליני, והניחו אותה בצד.
  4. חממו שמן זית בסיר, והכניסו לתוכו את השום, הבצל, הגזר, הסלרי, הקישואים, הכרישה, האורגנו, ועלה הדפנה. בשלו לאט כ-15 דקות, או עד שהירקות מתרככים, תוך ערבוב מדי פעם.
  5. הוסיפו לסיר את תפוחי האדמה, שעועית הקנליני ועגבניות השרי, ואז צקו פנימה את ציר הירקות. ערבבו היטב, מעכו את העגבניות עם גב הכף.
  6. כסו במכסה והביאו הכל לרתיחה איטית על להבה בינונית. בשלו כ-20 דקות.
  7. הוציאו את כל חתיכות הגבעולים הקשים מהירקות הירוקים שבחרתם, וקצצו אותם גס.
  8. הכניסו את הפסטה לסיר עם המרק, ובשלו במשך 10 דקות נוספות.
  9. הוסיפו לסיר את הירקות הירוקים ובשלו במשך 10 דקות נוספות, או עד שהפסטה אל דנטה – לא מבושלת במלואה, ותפוחי האדמה רכים.
  10. תבלו לפי הטעם במלח ים ופלפל שחור, והגישו עם גבינת פרמז'ן ופרוסת לחם, אם תרצו.
עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה