טאקו דגים בבלילת בירה

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

לדגים יש אינספור אפשרויות הכנה: בישול, אידוי, טיגון, אפייה, על הגריל, ועוד דרכים רבות להכין את מגוון הדגים בים. במתכון הבא מכינים את הדגים בטיגון עמוק, עם טוויסט: טיגון בבלילת בירה טעימה במיוחד. השיטה הזו נפוצה במיוחד בחו"ל, וגם לישראל היא עשתה עלייה מבורכת. אם אתם אוהבים פיש אנד צ'יפס, נסו את המתכון הבא, ותיהנו ממנת דגים טעימה במיוחד.

רכיבים:

• 11 שיני שום שחורות, קלופות (ניתן להמיר בשום טרי רגיל)
• 1 ליים – יש לגרד את הקליפה ולסחוט את המיץ + פלחי ליים טרי, להגשה
• 1⁄2 כפית רוטב ווסטרשייר
• 1⁄2 צרור כוסברה קטן + מעט כוסברה קצוצה, להגשה
• 400 גרם פילה בקלה או דג לבן אחר, ללא עור, חתוך ל-6-8 נתחים (מומלץ להשתמש בדג טרי)
• 6 כפות מיונז
• 175 גרם קמח תופח + מעט קמח לקימוח
• 355 מ"ל בירה בהירה, קרה (ניתן להמיר במי סודה קרים)
• שמן צמחי, לטיגון
• 6-8 טורטיות טאקו תירס או טורטיות קמח קטנות
• כרוב אדום כבושמגורר, או חמוצים אחרים, להגשה

אופן ההכנה:

1. מועכים יחד 8 משיני השום, 2 כפות ממיץ הליים ו-1 כפית גרידת ליים, עם רוטב ווסטרשייר, כוסברה וכפית מלח, בעזרת עלי ומכתש או מכדיר אחר, עד שנוצרת עיסה סמיכה. מורחים את התערובת על נתחי הדג מכל הצדדים, ומעסים היטב. מכסים ומניחים למרינדה להיספג למשך 15-20 דקות.
2. בינתיים, מועכים יחד את 3 שיני השום הנותרות עם המיונז, ומניחים בצד. מקציפים יחד את הקמח, 1 כפית מלח והבירה/מי סודה, עד לקבלת בלילה סמיכה. מניחים במקרר למשך 15 דקות.
3. מכינים קערה קטנה עם קמח. ממלאים מחבת/סיר בינוני וכבדה בשמן, עד לשני שליש גובה, ומחממים על להבה בינונית-גבוהה, עד שהשמן חם.
4. לוקחים נתח מהדג המצופה במרינדה ומצפים אותו בקמח. מנערים את עודפי הקמח, ואז טובלים בבלילת הבירה ומנערים את עודפי הקמח בשנית.
5. מטגנים בזהירות את הדג בשמן 3-4 דקות או עד להזהבה. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומסננים על נייר סופג. מחממים את הטורטיות במחבת יבשה למשך 30 שניות מכל צד, ואז מורחים מעל את מיונז השום, עורמים את הדג והכרוב ומגישים עם תוספת של נתחי ליים וכוסברה.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה