ארוחת עוף בסיר אחד

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

עוף הוא אחד הרכיבים הפופולריים ביותר בארוחות, ומלבד שניצל וכרעיים בתנור, אפשר להכין ממנו מטעמים אחרים. ארוחת עוף בסיר אחד תאפשר לכם ליהנות ממנה טעימה ומזינה שקל במיוחד להכין. תוך שעה תוכלו לאכול ארוחה חמה ומשביעה, והמנה אפילו טעימה יותר ביום שאחרי.

רכיבים:

• חצי קילו חזה עוף ללא עצמות, חתוך לחתיכות בגודל ביס
• 2 כפות שמן זית
• 1 בצל, קצוץ
• 2 שיני שום, קצוצות
• 1 פלפל אדום, קצוץ
• 2 כוסות תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
• 1 כוס גזר פרוס
• 1 כוס קישוא פרוס
• 400 גרם עגבניות חתוכות לקוביות בפחית שימורים, לא מסוננות
• 1 כוס מרק עוף (ניתן להכין מאבקת מרק עוף ומים חמים)
• 1 כפית תימין מיובש
• מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על להבה בינונית-גבוהה.
2. מוסיפים את העוף ומבשלים עד להשחמה מכל הצדדים, כ-5-7 דקות. מוציאים את העוף מהסיר ומניחים בצד.
3. מוסיפים לסיר את הבצל, השום והפלפל האדום ומטגנים עד שהבצל שקוף, כ-5 דקות.
4. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, הגזר והקישוא ומערבבים לאיחוד.
5. יוצקים פנימה את קוביות העגבניות עם הנוזלים, מרק העוף, התימין, המלח והפלפל. מערבבים לאיחוד.
6. מחזירים את העוף לסיר ומערבבים לאיחוד.
7. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומכסים את הסיר במכסה.
8. מבשלים 25-30 דקות, או עד שהירקות רכים והעוף מבושל.
9. מסירים מהאש ומגישים חם.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה