ארוחה בסיר אחד: תבשיל בקר נימוח שאתם חייבים לנסות

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
ארוחה בסיר אחד: תבשיל בקר נימוח שאתם חייבים לנסות

כמה פעמים חוויתם את התרחיש הבא: אתם מגיעים הביתה אחרי יום עמוס, עייפים ורעבים, ואין לכם זמן או כוח להכין ארוחה שלמה. אם אתם מהנהנים בהסכמה, המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם.

תבשיל הבקר הבא מהווה ארוחה שלמה בסיר אחד שאתם ובני המשפחה שלכם תשמחו לאכול: יש בו פחמימות, חלבונים, שומנים וויטמינים שהגוף שלכם צריך, והמון המון טעם בשביל הנפש. אז, כנסו למטבח ותתחילו לבשל!

תבשיל בקר וירקות

זמן הכנה: 20 דקות

זמן הכנה כולל בישול: שעה ו-20 דקות

מספר מנות: 4

רכיבים

  • 700 גרם בשר בקר (כתף/צ'אך) חתוך לקוביות של 2 ס"מ
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 11/2 כפיות מלח כפות מלח
  • 1 כף שמן קנולה
  • 3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לחתיכות גסות
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל לבן בינוני, חתוך ל-12 חתיכות
  • 1 כוס יין אדום יבש/ציר עוף
  • 2 כפות קמח לבן
  • 4 כוסות ציר בקר (אפשר להכין מאבקת מרק)
  • 400 גרם תפוחי אדמה קטנים, חתוכים לחצי
  • 1 כף חומץ בן-יין/חומץ בלסמי
  • 2 כפות חרדל גרגירים
  • חצי צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים

הוראות הכנה

  1. הניחו את קוביות הבשר בקערה, ופזרו עליהן את הפלפל השחור, ו-1 כפית מלח. ערבבו היטב.
  2. חממו שמן בסיר כבד על להבה בינונית-גבוהה (מומלץ להשתמש בסיר נון-סטיק). הוסיפו את הבשר המתובל לסיר; בשלו וערבבו מדי פעם, עד שהבקר משחים מכל הצדדים – בערך 6 דקות. העבירו את הבשר לצלחת.
  3. הוסיפו גזר ובצל לסיר שבישלתם בו את הבשר; בשלו וערבבו לעיתים קרובות, עד שהגזר והבצל מתחילים להתרכך – במשך 4 עד 6 דקות.
  4. הוסיפו לסיר את השום; בשלו, וערבבו את הרכיבים מדי פעם במשך דקה אחת. הוסיפו לסיר יין אדום/ציר עוף; בשלו עד שהנוזלים מתאדים כמעט במלואם – 10 עד 12 דקות, תוך ערבוב מדי פעם כדי למנוע הידבקות של הרכיבים לתחתית הסיר.
  5. ערבבו יחד קמח וחצי כוס ציר בקר בקערה קטנה. הוסיפו את התערובת לסיר עם הירקות.
  6. החזירו לסיר את הבשר, הוסיפו חצי כפית מלח ו-31/2 כוסות ציר בקר. כסו את הסיר והניחו לתבשיל להתבשל במשך 45 דקות על להבה בינונית.
  7. הוסיפו לסיר תפוחי אדמה, כסו אותו בשנית ובשלו עד שתפוחי האדמה רבים (במשך כעשרים דקות).
  8. הוסיפו לסיר חרדל וחומץ בן-יין/חומץ בלסמי.
  9. פזרו מעל התבשיל פטרוזיליה והגישו.

ובתיאבון!

זה הכל! כמה ערבובים, קצת סבלנות ויש לכם תבשיל בקר נפלא שמתאים ליומיום וגם לשבתות, חגים, או לכל פעם שבה אתם רעבים ורוצים לאכול מנה מזינה וטעימה בלי לחכות שעות.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה