אטריות כוסמת ברוטב בוטנים ושומשום

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

אוכל מהמזרח הרחוק עשה עלייה לישראל כבר מזמן, ומדי שנה אנו מגלים עוד ועוד מנות נפלאות ממדינות מרוחקות. בשנים האחרונות יותר ויותר ישראלים התאהבו באטריות סובה (אטריות כוסמת) עם טעמן ומרקמן הייחודי, ואפשרויות ההכנה הרבות שלהן. המתכון הפשוט הבא יאפשר לכם להכין גרסה קלילה וטעימה במיוחד של האטריות, עם רוטב בוטנים-שומשום כפי שמעולם לא טעמתם.

רכיבים:

  • 240 גרם אטריות סובה (אטריות כוסמת)
  • 2 כפות שמן שומשום קלוי
  • 3 כפות חמאת בוטנים טבעית
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 11/2 כפות דבש
  • 11/2 כפות חומץ אורז
  • 1 שן שום, מגוררת
  • 1 כף שומשום קלוי, לקישוט
  • 1 בצל ירוק, פרוס, לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

בישול האטריות:

  1. מביאים מים לרתיחה בסיר גדול, על להבה גבוהה. מוסיפים את האטריות ומבשלים לפי ההוראות על החבילה. מסננים היטב במסננת בכיור, ואז שוטפים במים זורמים קרים עד שהאטריות צוננת למגע.
  2. מעבירים את האטריות לקערה בינונית ומערבבים אותן עם 1 כף שמן שומשום כדי שלא יידבקו זו לזו. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לקירור בזמן הכנת הרוטב.

מכינים את הרוטב:

  1. בקערה קטנה מכנסים את 1 כף שמן השומשום הנותרת, חמאת בוטנים, רוטב סויה, דבש, חומץ אורז ושום. מקציפים במזלג עד לאיחוד וקבלת מרקם.

הרכבת המנה:

  1. הוציאו את האטריות מהמקרר, הסירו את הנייר הנצמד, ומזגו עליהן את הרוטב. ערבבו בעדינות עד שכל האטריות מצופות ברוטב. מקשטים בשומשום ובצל ירוק, אם רוצים.
  2. שאריות ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. 
עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה