קלצונה פיצה ביתית ממכרת במיוחד

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
קלצונה פיצה

אם תשאלו מה הוא המאכל האיטלקי האולטימטיבי, אין ספק שרוב האנשים יענו "פיצה". המנה המופלאה מארץ המגף כבשה את העולם לפני שנים רבות, והיא ממשיכה לשמח את הלב והקיבה שלנו מאז. המתכון הבא משלב בתוכו לא רק פיצה, אלא מאכל אהוב נוסף מאיטליה – קלצונה. עם רוטב עגבניות ביתי, מעטה בצק פריך ורך בו זמנית וגבינת מוצרלה – זאת כנראה תהפוך למנה האיטלקית האהובה עליכם. שיהיה בתיאבון!

רכיבים:

עבור הבצק:

• 250 גרם קמח רגיל
• 2 כפיות אבקת אפייה
• חצי כפית מלח
• 2 ביצים גדולות, טרופות
• 2 כפות שמן צמחי (מומלץ להשתמש בשמן זית איכותי)

עבור המילוי:

• 50 גרם מוצרלה, מגוררת או קרועה
• 400 גרם עגבניות קצוצות מבושלות בסיר – עד שהן מצטמצמות בחצי
• 4 עלי בזיליקום, קצוצים
• ½ בצל, פרוס דק
• 50 גרם גבינת צ'דר, מגורדת
• 1 שן שום, קצוצה דק
• 1 כפית אורגנו יבש (לא חובה)

אופן הכנה:

1. הכניסו את כל רכיבי הבצק לקערה גדולה וערבבו יחד. הוסיפו לתערובת 4-6 כפות מים, כף אחת בכל פעם, עד שהבצק מתאחד.
2. על משטח עבודה מקומח, רדדו את הבצק לשני עיגולים, בערך באותו גודל.
3. חממו את התנור ל-200 מעלות. הניחו תבנית אפייה או אבן פיצה בתנור לחימום.
4. ערבבו את כל חומרי המלית יחד וחלקו לשניים. הניחו חצי מהמלית בצד אחד של כל עיגול בצק וקפלו את הבצק ליצירת חצי סהר. אטמו את הקצוות בעזרת האצבעות או מזלג.
5. הניחו את הקלצונים על נייר אפייה ומעבירים בזהירות לתבנית האפייה המחוממת מראש או לאבן הפיצה. אפו במשך 15-20 דקות, או עד שהבצק פריך ושחום.

טיפים מומלצים:

• המתכון מאפשר להכין 2 יחידות של קלצונה. מומלץ בחום להכין יותר כי הן ייחטפו במהרה. פשוט הכפילו את הכמויות של הרכיבים במספר המנות שאתם רוצים להכין, ואפו את הקלצונות בתורות של 2 או 4.
• כדי לקבל אפקט של פיצה, ערבבו את הרכיבים עבור הרוטב בנפרד מהגבינה. לאחר מכן, מרחו רוטב על כל קלצונה ורק לאחר מכן פזרו גבינה מעל.
• כמו עם מאכלים איטלקיים אחרים, הקלצונה במתכון הזה הולכת מעולה עם סלט טרי. הכינו סלט עם חסה וירקות אחרים, לצד רוטב ויניגרט או רוטב אהוב אחר והגישו לצד קלצונה חם.

 

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה