קבב הודו היא מנה עסיסית ומלאת טעם, המשלבת בשר הודו רך עם תבלינים ארומטיים. בין אם אתם צולים אותם בחוץ על הגריל, או משתמשים במחבת, הקבבים שלפניכם מושלמים בכל צורת הכנה. הם גם בריאים יותר לעומת קבבים מבשר בקר, ומוסיפים טעם נפלא לכל ארוחה. אז למה אתם מחכים? הכינו את הכלים ותתחילו לצלות!
רכיבים:
• 1/2 קילו בשר חזה הודו טחון
• 1 בצל קטן, קצוץ דק
• 2 שיני שום, קצוצות
• 1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורר
• 2 כפות כוסברה טרייה, קצוצה דק
• 1 כפית כמון טחון
• 1 כפית כוסברה טחונה (תבלין כוסברה)
• 1/2 כפית כורכום
• 1/2 כפית פפריקה
• 1/2 כפית אבקת צ'ילי
• 1/2 כפית מלח
• 1/4 כפית פלפל שחור
• 1 כף שמן צמחי (להברשה)
הוראות:
1. בקערת גדולה מערבבים את ההודו הטחון, הבצל הקצוץ, השום הטחון, הג'ינג'ר המגורר והכוסברה. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים מאוחדים.
2. בקערה קטנה, הכינו את תערובת התבלינים על ידי שילוב של כמון טחון, כוסברה טחונה, כורכום, פפריקה, אבקת צ'ילי, מלח ופלפל שחור. ערבבו את התבלינים יחד עד שהם מאוחדים היטב.
3. מוסיפים את תערובת התבלינים לתערובת ההודו. באמצעות הידיים, יש ללוש את התערובת בעדינות עד שהתבלינים נטמעים היטב בבשר.
4. לאחר שהתערובת מתאחדת היטב, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות. זה מאפשר לטעמים להתמזג יחד ומקל על עיצוב הקבבים.
5. מחממים מראש את הגריל או מחבת הגריל לחום בינוני-גבוה. אם משתמשים בשיפודי עץ, יש להשרות אותם במים למשך כ-30 דקות כדי למנוע מהם להישרף.
6. מוציאים את תערובת ההודו מהמקרר ומחלקים אותה למנות שוות. בידיים נקיות, מעצבים כל חלק לצורה גלילית, באורך של כ-4-6 סנטימטרים, ומשחילים את הקבבים על השיפודים.
7. מברישים קלות את הקבבים בשמן צמחי כדי למנוע הידבקות וכדי להוסיף מעט לחות.
8. מניחים את קבב ההודו על הגריל שחומם מראש או מחבת. צולים כ-4-6 דקות מכל צד, או עד שהקבבים מפתחים צבע זהוב-שחום.
9. לאחר הבישול, מוציאים את הקבבים מהגריל/מחבת ונותנים להם לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
10. הגישו את קבב ההודו בעודו חם, עם תוספת של סלט טרי, ורוטב שאתם אוהבים. בתיאבון!