פודינג לחם ברוטב בורבון בטעם משכר

חיפוש מהיר

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

שאריות של מאכלים לא תמיד צריכות להיזרק לפח; עם כמה מרכיבים פשוטים ניתן להפוך שאריות מזון למאכלים טעימים במיוחד, וזה בדיוק מה שתוכלו לעשות עם המתכון הבא. אם יש לכם שאריות של לחם לבן, בגט או חלה, תוכלו להכין פודינג לחם ברוטב בורבון בנוסח ניו-אורלינס. מדובר בקינוח דביק וטעים במיוחד שמתאים גם כארוחת בוקר, ומומלץ לנסות אותו אם אתם אוהבים מתכונים חדשים ומיוחדים.

רכיבים:

• ¼ כוס צימוקים
• 2 כפות בורבון (ניתן להמיר בוויסקי)
•  ¼1 כוסות חלב מופחת שומן
• ½ כוס סוכר
• 1 כף תמצית וניל
• ½ כפית קינמון טחון
• ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
• קורט מלח
• 3 ביצים גדולות, טרופות קלות
• ½ 4 כוסות שאריות לחם לבן/חלה/בגט
• תרסיס שמן לבישול

רוטב:

• ½ כוס סוכר
• ¼ כוס סירופ תירס בהיר
• ¼ כוס חמאה
• ¼ כוס בורבון (ניתן להמיר בוויסקי)

אופן ההכנה:

1. להכנת פודינג הלחם, מערבבים בקערה צימוקים ו-2 כפות בורבון. מניחים בצד למשך 30 דקות. מסננים את התערובת במסננת מעל קערה, שומרים את הנוזלים.

2. בקערה גדולה, ערבבו יחד את הנוזל שהצימוקים הושרו בו, את החלב ו-6 המרכיבים הבאים (חלב עד ביצים), תוך ערבוב יסודי עם מטרפה. מוסיפים לחם לקערה ומערבבים בעדינות לציפוי של חתיכות הלחם.

3. יוצקים את התערובת לתוך תבנית אפייה מרובעת בגודל 20 ס"מ מצופה בתרסיס שמן. מפזרים באופן שווה את הצימוקים, מהדקים אותם בעדינות לתערובת הלחם. מכסים בנייר כסף; מצננים במקרר במשך 30 דקות או עד 4 שעות.

4. מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים את הכלי עם פודינג הלחם בתבנית אפייה אפייה גדולה; מוסיפים מים חמים לכלי עד לעומק של 2 ס"מ. אופים, מכוסה בנייר כסף, ב-170 מעלות למשך 20 דקות. מסירים את הנייר הכסף ואופים 10 דקות נוספות או עד שסכין הננעצת במרכז יוצאת נקייה.

5. להכנת הרוטב, מערבבים 1/2 כוס סוכר, סירופ תירס וחמאה בסיר קטן על להבה בינונית. מביאים לרתיחה; מבשלים דקה אחת, תוך ערבוב מתמיד. מסירים מהאש; מערבבים פנימה 1/4 כוס בורבון. הגישו כל מנת פודינג לחם חמימה עם כ-1 כף רוטב.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה