פאי רועים טבעוני שיתעתע בכם

חיפוש מהיר

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

פאי רועים מהווה מנה מסורתית מהמטבח הבריטי, כשהמתכון המקורי כולל בתוכו בשר כבש טחון, שמעליו מחית תפוחי אדמה. המתכון האהוב עשה עלייה גם לישראל, והוא מהווה ארוחה שלמה בתוך מנה אחת. כאן עושים את המנה עם בשר בקר טחון, אבל בגרסה הבא אין רכיבי בשר כלל. אם אתם רוצים להכין פאי רועים טבעוני – זה המתכון שאתם חייבים לנסות. המנה מחממת ומנחמת במיוחד, והיא גדושה ברכיבים בריאים שתמיד טוב להכניס לגוף.

רכיבים:

למילוי:

• 2 כפות שמן זית
• 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
• 2 שיני שום, קצוצות
• 2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות
• 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
• 1 כוס פטריות טריות, קצוצות
• 1 כוס עדשים כתומות, מבושלות
• 1 כוס אפונה קפואה
• 1 כוס מרק ירקות
• 1 כף רסק עגבניות
• 1 כפית טימין מיובש
• מלח ופלפל לפי הטעם

לשכבת הפירה:

• 2 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
• 1/4 כוס חלב צמחי (ניתן להמיר בשמן צמחי)
• 2 כפות חמאה טבעונית
• מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות:

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
3. מוסיפים את הגזר, הסלרי והפטריות ומקפיצים עוד 5-7 דקות עד שהירקות מתרככים.
4. מוסיפים למחבת את העדשים, האפונה, מרק הירקות, רסק העגבניות, התימין, המלח והפלפל. מערבבים לאיחוד ומבשלים במשך 10-15 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט.
5. בזמן שהמילוי מתבשל מכינים את הציפוי. מניחים את קוביות תפוחי האדמה בסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים, כ-15-20 דקות.
6. מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם לסיר. מוסיפים את החלב הצמחי או השמן, החמאה הטבעונית, המלח והפלפל, ומועכים עד לקבלת מרקם חלק.
7. יוצקים את המילוי לתבנית אפייה בגודל 36*26 ס"מ. מורחים את פירה תפוחי האדמה על גבי המילוי, ובעזרת מזלג יוצרים דוגמה דקורטיבית אם רוצים.
8. אופים 25-30 דקות, עד שהמילוי מבעבע ותפוחי האדמה משחימים קלות מלמעלה.
9. מצננים כמה דקות לפני ההגשה.

 

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה