עוגת שוקולד ללא קמח עשירה במיוחד

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מעטים הם האנשים שיכולים לסרב לעוגת שוקולד, ואנחנו בטח לא נסרב לעוגה עשירה בממתק האהוב. אם גם אתם חובבי שוקולד אמיתיים, אתם חייבים לנסות את המתכון הבא; העוגה שלפניכם אינה מכילה קמח, והשוקולד מככב בה בצורה טעימה במיוחד. מעל העוגה ישנו גלייז פשוט, אך עשיר, שהופך את העוגה לטעימה אף יותר, ואנחנו ממליצים בחום לנסות את העוגה הזו – לאירוע מיוחד או סתם כשמתחשק לכם משהו מתוק.

רכיבים:

עבור העוגה:

• 1 כוס (170 גרם) שבבי שוקולד מריר (עדיף עם 70% מוצקי קקאו)
• 8 כפות חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
• 3/4 כוס סוכר לבן
• 1/4 כפית מלח
• 1 עד 2 כפיות אבקת קפה נמס (לא חובה)
• 1 כפית תמצית וניל איכותית
• 3 ביצים גדולות
• 1/2 כוס אבקת קקאו לא ממותקת

עבור הגלייז:

• 1 כוס שבבי שוקולד מריר
• 1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה:

עוגה:

1. חממו את התנור ל-170 מעלות. שמנו קלות תבנית מתכת עגולה בקוטר 20 ס"מ באופן הבא; חתכו נייר אפייה כך שיתאים לתחתית של התבנית, הניחו בתחתית התבנית ושמנו.
2. הכניסו השוקולד והחמאה לקערה המתאימה למיקרוגל, וחממו בפולסים של חצי דקה. ערבבו יחד עד שהשוקולד נמס. העבירו את התערובת המומסת לקערת ערבוב.
3. ערבבו פנימה את הסוכר, המלח, אבקת הקפה והווניל.
4. הוסיפו לקערה את הביצים, וטרפו קצרות עד לקבלת מרקם חלק. הוסיפו לתערובת את אבקת הקקאו וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד
5. מזגו את הבלילה לתבנית המשומנת.
6. הכניסו את העוגה לתנור למשך 25 דקות. בדקו את העוגה באמצעות החדרת קיסם למרכזה (פתחו בעדינות את התנור, פרץ של אוויר קר יגרום לצניחה שלה). אם הקיסם יוצא נקי, הוציאו את העוגה וצננו אותה במשך 5 דקות. אם העוגה צריכה אפייה נוספת, השאירו אותה בתנור למשך מספר דקות, עד שקיסם שתחדירו למרכזה יצא נקי.
7. החדירו סכין נקייה וחדה לשולי העוגה, ועברו על כל השוליים כדי לשחרר את העוגה. הניחו את העוגה על כלי הגשה.

זיגוג (גלייז):

1. הכניסו את השוקולד לקערה חסינה לחום. חממו את השמנת (בסיר קטן או בכלי שמתאים למיקרוגל) עד שהיא כמעט רותחת. שימו לב – מיקרוגל עלול לגרום לחימום יתר, ולכן מומלץ לחמם את השמנת ל-20 שניות בכל פעם – עד שהיא מתחילה לבעבע קלות.
2. צקו את השמנת על השוקולד, ערבבו קלות לאיחוד, והניחו לזיגוג לנוח במשך 5 דקות. ערבבו שוב – בהתחלה לאט ואחר כך חזק יותר – עד שהשוקולד נמס לחלוטין והזיגוג חלק. אם נשארו חתיכות שוקולד, חממו שוב קצרות במיקרוגל או על הכיריים, ואז ערבבו עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מרחו את הזיגוג על העוגה, והניחו לו לטפטף מהשוליים. מניחים לזיגוג להתייצב במשך מספר שעות לפני הגשת העוגה.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה