עוגת לימון בחושה בניחוח משגע

חיפוש מהיר

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

עוגות בחושות הן קלות במיוחד להכנה; מערבבים את כל הרכיבים בקערה גדולה אחת, מוזגים לתבנית, מכניסים לתנור וזהו! תוך זמן קצר יוצא מהתנור קינוח טעים ועסיסי. העוגה הבחושה במתכון הבא היא עוגת לימון טעימה במיוחד שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול.

רכיבים:

• 220 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
• 21/2 כוסות סוכר לבן, מחולק
• 4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
• 1/3 כוס גרידת לימון מגוררת (מ-6 עד 8 לימונים גדולים)
• 3 כוסות קמח לבן
• 1/2 כפית אבקת אפייה
• 1/2 כפית סודה לשתייה
• 1/4 כפית מלח
• 3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי, מחולק
• 3/4 כוס חלב, בטמפרטורת החדר
• 1 כפית תמצית וניל טהורה

עבור הזיגוג:

• 2 כוסות אבקת סוכר
• 31/2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים ומקמחים 2 תבניות אינגליש קייק.
2. מקציפים את החמאה ו-2 כוסות סוכר בקערה של מערבל חשמלי, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, כ-5 דקות. ממשיכים במהירות בינונית, מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ואת גרידת הלימון.
3. מנפים יחד בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. בקערה אחרת, מערבבים 1/4 כוס מיץ לימון, חמאה ווניל. מוסיפים לבלילה את תערובות הקמח והחמאה לסירוגין, מתחילים ומסיימים בקמח. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות, מחליקים את החלק העליון ואופים 45 דקות עד שעה, עד שקיסם שמכניסים לעוגה יוצא נקי.
4. כשהעוגות בתנור, מערבבים 1/2 כוס סוכר לבן שנותר עם 1/2 כוס מיץ לימון בסיר קטן ומבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. כשהעוגות מוכנות מניחים להן להתקרר במשך 10 דקות. מוציאים את העוגות מהתבניות ומניחים אותן על רשת מעל מגש או תבנית; מורחים עליהם את זיגוג הלימון. מניחים לעוגות להתקרר לחלוטין.
5. עבור הזיגוג: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר ומיץ הלימון ומערבבים במטרפה עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על החלק העליון של העוגות ומניחים לזיגוג לטפטף על הדפנות.

 

 

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה