עוגת גבינה באסקית נימוחה שלא תוכלו להפסיק לאכול

חיפוש מהיר

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

עוגות גבינה הן אהובות במיוחד בישראל, בייחוד לקראת חג השבועות. עוגות גבינה מסורתיות דורשות לא מעט רכיבים והכנה, אבל יש עוגה ייחודית אחת שלא מצריכה שעות של הכנה: עוגת גבינה באסקית.
עוגת הגבינה הבאסקית, המכונה גם "עוגת גבינה שרופה", היא קינוח ייחודי ופופולרי שמקורו בחבל הבאסקים בספרד. בניגוד לעוגות גבינה מסורתיות, שהן בדרך כלל חלקות, קרמיות ואפויות עד להתייצבות מלאה, לעוגת הגבינה הבאסקית יש מראה חיצוני שרוף ומקורמל, וחלק פנימי עם מרקם קרמי, דמוי פודינג.

המאפיין הייחודי של עוגת גבינה באסקית הוא החלק העליון הכהה והמקורמל שלה, אשר מושג על ידי אפייתה בטמפרטורה גבוהה. התוצאה היא מראה זהוב עמוק, כמעט שרוף, המוסיף טעם עשיר ועז לעוגת הגבינה. בנוסף, העוגה הזו פשוטה להכנה, והתוצאות טעימות במיוחד. מומלץ בחום להכין אותה לכבוד חג השבועות, וליהנות מהקינוח האהוב עם טוויסט באסקי.

רכיבים:

• 900 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
• ¾1 כוסות (350 גרם) סוכר לבן
• 6 ביצים גדולות
• 2 כוסות (480 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה, 38% שומן
• 2 כפיות תמצית וניל
• ½ כוס קמח לבן
• חמאה או תרסיס שמן לבישול, לשימון התבנית

הוראות הכנה:

• מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ בחמאה או בספריי בישול. מרפדים את תחתית התבנית ודפנות התבנית בנייר אפייה, ומשאירים מעט נייר מעבר לשוליים כדי להוציא בקלות את עוגת הגבינה לאחר אפייתה.

• בקערת ערבוב גדולה מכניסים את גבינת השמנת והסוכר. בעזרת מערבל חשמלי, מקציפים במהירות בינונית את הרכיבים, עד לקבלת מרקם חלק וקרמי, כ-2-3 דקות.

• מוסיפים את הביצים לתערובת בזו אחר זו וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך כדי שלא יישארו רכיבים בדפנות.

• יוצקים לתוך הקערה את השמנת המתוקה ותמצית הווניל. מערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.

• מוסיפים את הקמח בהדרגה לבלילה, מערבבים במהירות נמוכה עד להטמעה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.

• יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה, ומפזרים אותה בצורה אחידה.

• אופים בתנור שחומם מראש במשך כ-50-60 דקות, או עד שעוגת הגבינה משחימה מלמעלה ומתייצבת בשוליים אך עדיין מתנודדת מעט במרכז.

• לאחר שהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור ונותנים לה להתקרר לגמרי בתבנית. כשהיא מתקררת, עוגת הגבינה תאבד מנפחה ותפתח סדקים על פני השטח, וזה בדיוק מה שאמור לקרות עם עוגת גבינה באסקית.

• לאחר התקררות מלאה, הרימו בזהירות את עוגת הגבינה מהתבנית באמצעות נייר האפייה הבולט בשוליים. העבירו לצלחת הגשה, הגישו ותיהנו!

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה