השילוב בין ספגטי ופטריות הוא שילוב קלאסי שלא נמאס לעולם.
ברוב המתכונים, הפטריות ישחו ברוטב שמנת עשיר, ואין ספק שמדובר במנה שתענוג לאכול בכל פעם מחדש. אם אתם אוהבים את הטעם של פסטה עם פטריות – המתכון הבא ישדרג לכם את השילוב האהוב. במקום רוטב שמנת, המתכון כולל רוטב עגבניות עשיר ופיקנטי שהוא טעים, בריא וגם מכיל פחות קלוריות מרוטב שמנת-פטריות.
שיהיה בתיאבון!
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 15 דקות
רכיבים:
- 2 כפות שמן זית
- 250 גרם פטריות שמפיניון/פורטבלו פרוסות גס
- 1 שן שום, פרוסה דק
- צרור פטרוזיליה קטן (עלים בלבד), קצוץ
- 1 מקל סלרי, קצוץ דק
- 1בצל לבן, קצוץ דק
- 400 גרם עגבניות משומרות, קצוצות
- ½ פלפל צ'ילי אדום, קצוץ (ניתן להמיר בכפית של פתיתי צ'ילי מיובשים)
- 300 גרם ספגטי
אופן ההכנה
- חממו 1 כף שמן במחבת עמוקה, על להבה בינונית. הוסיפו את הפטריות, הגבירו ללהבה בינונית, וטגנו את הפטריות במשך 3 דקות, עד להזהבה וריכוך.
- הוסיפו למחבת את השום, טגנו במשך דקה נוספת דקה, הכניסו לקערה עם הפטרוזיליה הקצוצה וערבבו יחדיו.
- החזירו ללהבה את המחבת, הוסיפו לה את יתרת השמן, הוסיפו למחבת בצל וסלרי, וטגנו 5 דקות – עד עד שהירקות יזהיבו.
- הוסיפו למחבת את העגבניות, הצ'ילי ומעט מלח, והביאו את הרוטב לרתיחה.
- הנמיכו את האש ותנו לרוטב להתבשל ללא כיסוי למשך 10 דקות – עד להסמכה.
- בסיר גדול, הרתיחו מים ובשלו את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
- בשלו את הפסטה עד שהיא אל-דנטה, סננו אותה, והחזירו לסיר.
- הכניסו את הרוטב לסיר עם הפסטה, ערבבו והוסיפו מעל את הפטריות עם הפטרוזיליה.
ובתיאבון!
זהו-זה! מתכון פסטה טעים במיוחד שאפשר להכין תוך פחות מ-20 דקות.
כמו כל מתכון עם פסטה, מומלץ להגיש את המנה עם גבינת פרמז'ן מגורדת לצידה. אם אתם רוצים להרשים את האורחים שלכם, הגישו את הפסטה הפיקנטית בתוך קערת הגשה יפה, ותוכלו להרגיש, לפחות לכמה רגעים, שאתם נהנים ממנת פסטה באיטליה.