סלמון אפוי בחמאת שום בניחוח משכר

חיפוש מהיר

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

סלמון הוא אחד הדגים הטעימים וגם הבריאים ביותר; למרבה השמחה, אפשר להכין מדג סלמון מנות טעימות רבות, ובמתכון הבא תלמדו כיצד להכין סלמון אפוי בחמאת שום. השילוב של חמאה קרמית עם שום, שמחמיא לכל דג, יוצר שילוב טעמים נפלא, והמנה תהיה טעימה ביום השני אפילו יותר מהיום הראשון.

רכיבים:

  • 2 לימונים, פרוסים דק
  • 1 פילה סלמון גדול במשקל של כ-1.5 קילו. ניתן גם לחתוך את הפילה לנתחים קטנים יותר
  • 6 כפות חמאה, מומסת
  • 2 כפות דבש
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית עלי טימין קצוצים
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • מלח גס, לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה קצוצה, לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית גדולה עם שוליים בנייר כסף ומשמנים בתרסיס בישול. על מרכז נייר הכסף מניחים פרוסות לימון בשכבה אחידה.
  2. מתבלים את שני צידי הסלמון במלח ופלפל ומניחים מעל פרוסות לימון, עם הצד של העור למטה.
  3. בקערה קטנה, טורפים יחד חמאה, דבש, שום, טימין ואורגנו. יוצקים מעל סלמון ואז מקפלים נייר כסף סביב הסלמון. אופים עד שהסלמון מוכן, כ-25 דקות. מעבירים את התנור למצב צלייה וצולים במשך 2 דקות, או עד שתערובת החמאה מסמיכה.
  4. מקשטים בפטרוזיליה לפני ההגשה. מומלץ להגיש עם סלט ירקות טרי או תפוחי אדמה צלויים/מבושלים ומתובלים.
עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה