מנות עשירות של בשרים, גבינות ודגים הן תמיד טעימות, אבל לפעמים זה נחמד גם לאכול משהו קליל. קינואה היא לא בדיוק דגן ולא קטניה, היא עשירה בחלבונים ומהווה חומר גלם מצוין למאכלים רבים, וסלטים במיוחד. המתכון לסלט הבא כולל בתוכו לא מעט רכיבים, והוא קליל ועשיר בו זמנית. מומלץ להכין כמות גדולה למשך השבוע וליהנות ממנה בריאה וטעימה שתתאהבו בה.
רכיבים:
• 1 כוס קינואה לא מבושלת, שטופה
• 2 כוסות מים
• 1 קופסת חומוס, שטוף ומרוקן, או ½1 כוסות חומוס מבושל
• 1 מלפפון בינוני, ללא זרעים וקצוץ
• 1 פלפל אדום בינוני, קצוץ
• ¾ כוס בצל אדום קצוץ (מ-1 בצל אדום קטן)
• 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק (מצרור גדול אחד)
• ¼ כוס שמן זית
• ¼ כוס מיץ לימון (מ-2 עד 3 לימונים)
• 1 כף חומץ יין אדום
• 2 שיני שום, קצוצות או טחונות
• ½ כפית מלח ים דק
• פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. לבישול הקינואה: מערבבים את הקינואה השטופה והמים בסיר בינוני. מביאים את התערובת לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה, ואז מנמיכים את האש כדי לשמור על רתיחה עדינה. מבשלים, ללא מכסה, עד שהקינואה ספגה את כל המים, כ-15 דקות, תוך הפחתת האש ככל שעובר הזמן כדי לשמור על רתיחה עדינה. מסירים מהאש, מכסים ונותנים לקינואה לנוח 5 דקות כדי לתת לה זמן להתנפח.
2. בקערת הגשה גדולה מערבבים את החומוס, המלפפון, הפלפל, הבצל והפטרוזיליה.
3. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ, השום והמלח. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה, ואז מניחים בצד.
4. לאחר שהקינואה מתקררת ברובה, מוסיפים אותה לקערת ההגשה ומטפטפים מעל את הרוטב. מערבבים עד שהתערובת מתאחדת היטב. מתבלים בפלפל שחור לפי הטעם ומוסיפים קורט מלח נוסף במידת הצורך. לקבלת הטעם הטוב ביותר, הניחו לסלט לנוח 5 עד 10 דקות לפני ההגשה.
5. סלט זה נשמר היטב במקרר, מכוסה, כ-4 ימים. מגישים צונן או בטמפרטורת החדר.