סלט אטריות סובה עם עוף עשיר ובריא

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

אם יש מאכל שהשתכלל במיוחד במדינות אסיה זה אטריות. האוכל הפשוט הזה, שמורכב בדרך כלל מקמח, מים, שמן או ביצים, הפך לתעשייה שלמה במדינות אסיה, שבהן מכינים אטריות משלל סוגים. אחד מסוגי האטריות האלו הוא אטריות סובה, שעשויות מקמח כוסמין, ובעלות טעם נפלא. האטריות האלו נחשבות לבריאות ומשביעות, ואנחנו בהחלט מסכימים עם זה. אם אתם רוצים לרענן את ספר המתכונים שלכם ולנסות משהו חדש – לכו על המתכון הבא. הוא כולל בתוכו אטריות סובה, ירקות, עוף, ושומשום, שיוצרים יחדיו מנה משביעה, טעימה ובריאה במיוחד.

רכיבים:

לרוטב:

• 2 כפות חומץ אורז
• 1 כף שמן צמחי
• 1 כף שמן שומשום
• 1 כף סוכר חום
• 1 כף רוטב סויה
• 2 כפיות שורש ג'ינג'ר טרי, טחון

אטריות

• 120 גרם אטריות סובה כוסמת

עבור העוף והירקות:

• 2 כפיות שמן צמחי
• 1 נתח חזה עוף ללא עצמות, חתוך לרצועות דקות
• 1 כפית שום קצוץ
• מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
• 1 ענף סלרי, פרוס (לא חובה)
• 1 גזר, פרוס
• ½ פלפל אדום מתוק, קצוץ
• ¼ כוס כוסברה טרייה, קצוצה
• 2 כפות בצל ירוק, קצוץ
• 1 כף שומשום

אופן ההכנה:

רוטב:

ערבבו יחד חומץ אורז, כף שמן צמחי, שמן שומשום, סוכר חום, רוטב סויה וג'ינג'ר יחד בקערה גדולה עד ליצירת רוטב אחיד במרקמו.

אטריות ותוספות:

  1. הביאו מים לרתיחה בסיר גדול. הוסיפו לסיר אטריות סובה, ערבבו, ותנו למים לרתוח בשנית. בשלו את האטריות עד לריכוך, 4 עד 5 דקות. סננו את האטריות במסננת מתחת למים זורמים עד שהן מתקררות, במשך כדקה.
  2. חממו 2 כפיות שמן צמחי במחבת על להבה בינונית. טגנו את נתחי חזה עוף עד שהם אינם ורודים יותר במרכז, במשך 2 עד 4 דקות. תבלו עם שום, מלח ופלפל; ערבבו יחד עד שייווצר ניחוח, במשך דקה נוספת.
  3. הכניסו אטריות סובה, עוף, סלרי, גזר, פלפל אדום, כוסברה, בצל ירוק, ושומשום יחד עם הרוטב בקערה גדולה. ערבבו בעדינות, עד שהרוטב יצפה את הסלט לחלוטין והגישו.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה