נזיד ירקות עשיר ומזין

חיפוש מהיר

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

אנשים רבים חושבים שאם מנה מסוימת לא מכילה בשר, היא לא תהיה משביעה במיוחד. אולם, המתכון הבא מוכיח אחרת; נזיד ירקות עשיר מכל טוב ומתובל כהלכה מהווה ארוחה שלמה בפניי עצמה, במיוחד בימי החורף הקרירים. אם אתם מחפשים מנה מזינה וקלה להכנה – זה בדיוק המתכון עבורכם. הכינו אותו לארוחת צהריים או ערב ותיהנו מניחוחות עשירים של ירקות ותבלינים נפלאים.

רכיבים:

• 2 כפות שמן זית
• 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
• 4 שיני שום, קצוצות
• 2 גזרים גדולים, קצוצים
• 2 תפוחי אדמה גדולים, קצוצים
• 1 כוס תרד קצוץ
• 1 כוס שעועית אדומה קפואה או מפחית שימורים
• 1 קופסה עגבניות חתוכות לקוביות
• 4 כוסות מרק ירקות (ניתן להכין מאבקת מרק)
• 1 כפית טימין מיובש
• 1 כפית רוזמרין מיובש
• מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות:

1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית.
2. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד לריכוך, כ-5 דקות.
3. מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה, הקייל או התרד, השעועית הירוקה, קוביות העגבניות, מרק הירקות, הטימין והרוזמרין.
4. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים להתבשל במשך 25-30 דקות, או עד שהירקות רכים.
5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
6. מגישים חם עם לחם או על אורז.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה