יש קינוחים נפלאים רבים שעשו עלייה לישראל מרחבי העולם, ובעוד שחלקם הפכו לחלק קבוע מהתפריט שלנו, יש את אלו שלא בדיוק נשארו בתודעה. סקונס נופל בקטגוריה הזאת, ואנשים רבים בגלל לא יודעים מה זה הקינוח הייחודי הזה: מדובר בקינוח פירורי ומתוק שמשמש למריחה של מיני ממרחים. בזמן האפייה הסקונס משחררים ריח ממכר ברחבי הבית, ואחרי שתטעמו אותם – אתם תתמכרו גם. המתכון הבא לסקונס הוא ייחודי מפני שהוא רב תכליתי. לבצק שתכינו אתם יכולים להוסיף תוספות מתוקות, כמו שוקולד צ'יפס, מחית פירות, צימוקים, ועוד, וגם תוספות מלוחות, כמו גבינה קשה מגורדת, זיתים ועשבי תיבול, בצל ושום, וכל מה שתרצו. מומלץ להכין כמות גדולה של בצק ולנסות תוספות שונות. אתם הולכים להתאהב.
רכיבים:
• 2 כוסות (250 גרם) קמח לבן, מנופה + קמח נוסף לקימוח משטח העבודה
• 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
• 1/2 כפית מלח
• 21/2 כפיות אבקת אפייה
• 115 גרם חמאה ללא מלח, קפואה
• 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
• 1 ביצה גדולה
• 11/2 כפיות תמצית וניל טהורה
• 2 כפות חלב, להברשת הסקונס
• 1-1.5 כוסות תוספות כגון שוקולד צ'יפס, פירות יער, אגוזים, פירות, גבינה קשה מגורדת, וכו'
אופן ההכנה:
1. טורפים יחד קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה יחד בקערה גדולה. מגררים את החמאה הקפואה בעזרת פומפייה. מוסיפים את החמאה המגוררת לתערובת הקמח ומאחדים עם חותכן בצק, שני מזלגות או האצבעות עד שהתערובת מקבלת מרקם אחיד בפירורים בגודל אפונה. מכניסים למקרר או למקפיא בזמן שאתם מערבבים את החומרים הרטובים יחד.
2. טורפים 1/2 כוס שמנת מתוקה, ביצה ותמצית ווניל יחד בקערה קטנה. מטפטפים על תערובת הקמח, מוסיפים את התוספות, ואז מערבבים יחד עד שהתערובת לחה.
3. להכנת סקונס משולשים: יוצקים את הבצק על השיש ובידיים מקומחות מעבדים את הבצק לכדור. הבצק יהיה דביק. אם הוא דביק מדי, מוסיפים לבצק עוד קצת קמח. אם הבצק נראה יבש מדי, הוסיפו עוד 1-2 כפות שמנת מתוקה. לוחצים את הבצק לעיגול בקוטר 20 ס"מ, ובעזרת סכין חדה או מגרדת בצק חותכים ל-8 חתיכות שוות בגודלן. לסקונס קטנים יותר, מהדקים את הבצק לשני עיגולים בקוטר 12 ס"מ כל אחד וחותכים כל אחת ל-8 חתיכות שוות בגודל. להכנת 10-12 סקונס עגולים: המשיכו לערבב את הבצק בקערה עד שהוא מתאחד. חתכו את הבצק ל-8-12 חתיכות אחידות בגודלן, צרו עיגולים ולחצו עליהם קלות. את הסקונס יש להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. מברישים את הסקונס בחלב, ומפזרים עליהם סוכר גס. (לא חובה). יש להכניס את הסקונס למקרר למשך 15 דקות לפחות.
5. בינתיים, מחממים תנור ל-200 מעלות.
6. מוציאים את הסקונס מהתנור ואופים במשך 18-26 דקות או עד להזהבה בשוליים והשחמה קלה בחלק העליון. סקונס גדולים יותר יש לאפות במשך כ-25 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות לפני האכילה.