מתכון מרק עוף קלאסי שלא נמאס לעולם

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

בכל הנוגע לאוכל מנחם, מעטות המנות שיכולות להשתוות למרק העוף הקלאסי. המרק הפופולרי הזה ידוע ואהוב בכל רחבי העולם, ומסיבה טובה; הוא פשוט, טעים ומזין, מה שהופך אותו לארוחה מומלצת לימים שבהם אנחנו צריכים משהו מחמם ומנחם. יש אינספור וריאציות של המתכון הנצחי הזה, אבל הגרסה הקלאסית הזו תמיד עושה את העבודה, והיא מומלצת בימים קרירים וגם בימים חמים.

רכיבים:

• 1 עוף שלם, חתוך לחתיכות
• 4 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
• 4 גבעולי סלרי, קצוצים
• 1 בצל גדול, קצוץ
• 4 שיני שום, קצוצות
• 2 כפות שמן זית
• 8 כוסות מים
• 2 עלי דפנה
• 1 כפית טימין
• 1/2 ראש שורש סלרי, חתוך גס
• 1/2 ראש שורש פטרוזיליה, חתוך גס
• מלח ופלפל שחור לפי הטעם (מומלץ להוסיף כמה גרגירים שלמים של פלפל שחור)
• 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

הוראות:

1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים 1-2 דקות עד שהם מדיפים ריח.
2. מוסיפים לסיר את נתחי העוף והופכים מדי פעם עד להשחמה מכל הצדדים.
3. מוסיפים לסיר את המים, עלי הדפנה, הטימין, שורש הסלרי והפטרוזיליה, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר.
4. מבשלים במשך 45 דקות עד שעה, או עד שהעוף מבושל ורך.
5. מוציאים את העוף מהסיר ומניחים בצד לצינון.
6. מוסיפים למרק את הגזר, הסלרי ומבשלים 20-30 דקות עד שהירקות רכים.
7. לאחר שהעוף התקרר, קורצים את הבשר וזורקים את העצמות והעור.
8. מוסיפים את העוף המגורר בחזרה לסיר, יחד עם הפטרוזיליה הקצוצה.
9. מבשלים עוד 5-10 דקות עד שהכל מחומם והטעמים מתמזגים יחד.
10. מתקנים את התיבול לפי הטעם ומגישים חם.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה