מתכון מרק מינסטרונה קלאסי ומנחם

חיפוש מהיר

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

המטבח האיטלקי הביא לנו מנות טעימות רבות, ולמרות שמדינת המגף ידועה בפסטה ופיצה, המרקים שהיא העניקה לעולם שווים ציון מיוחד. אחד המרקים הנודעים ביותר שיצאו מאיטליה הוא מרק מינסטרונה, שמציע את השילוב המושלם של מרק מזין, מחמם ומנחם במיוחד. נסו את המתכון הבא למרק מינסטרונה קלאסי, והתאהבו בצד קצת שונה של איטליה.

רכיבים:

• 2 כפות שמן זית
• 1 בצל בינוני, קצוץ
• 2 שיני שום, קצוצות
• 1 גזר בינוני חתוך לקוביות
• 1 גבעול סלרי, חתוך לקוביות
• 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות
• 420 גרם עגבניות חתוכות לקוביות (ניתן להשתמש בעגבניות חתוכות מפחית שימורים)
• 4 כוסות מרק ירקות (ניתן להשתמש בציר ירקות מוכן מראש, או באבקת מרק ירקות)
• 420 שעועית אדומה מבושלת, שטופה ומרוקנת (מפחית, או קפואה)
• 420 גרם שעועית קנליני מבושלת, שטופה ומרוקנת (מפחית, או קפואה)
• 1 כוס פסטה קטנה (קונכיות, למשל)
• 1 כפית בזיליקום מיובש
• 1 כפית אורגנו מיובש
• מלח ופלפל שחור לפי הטעם
• גבינת פרמזן מגורדת, להגשה
• עלי בזיליקום טריים, חתוכים גס (לא חובה)

הוראות הכנה:

1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על להבה בינונית.
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון. מטגנים עד שהבצל הופך שקוף והשום נעשה ריחני, כ-2-3 דקות.
3. מוסיפים את קוביות הגזר, הסלרי, והקישואים. מבשלים כ-5 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
4. מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות (עם המיץ שלהן) ואת ציר הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ונותנים לתערובת להתבשל כ-10 דקות.
5. מערבבים פנימה את שני סוגי השעועית, הפסטה הקטנה, הבזיליקום המיובש והאורגנו המיובש. מבשלים עוד 10-12 דקות או עד שהפסטה מבושלת אל דנטה.
6. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
7. מגישים חם, מעוטר בגבינת פרמזן מגוררת ועלי בזיליקום טריים קרועים, אם רוצים.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה