כתף טלה צלוי עסיסי בנוסח מרוקאי

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
כתף טלה צלוי

תקופת החגים כבר עוד רגע כאן, ומשפחות בכל רחבי הארץ כבר מחכות לארוחות העשירות שמאפיינות את התקופה הייחודית הזו. בדיוק עבור חגים ואירועים משמחים אחרים נוצרו מתכונים כמו המתכון שלפניכם; טלה צלוי בנוסח מרוקאי הוא בדיוק מה שצריך בשביל מנת בשר עשירה, טעימה, משביעה, וחגיגית במיוחד. עיסוי של הטלה בתערובת תבלינים תגרום לו להיות טעים במיוחד, ומומלץ בחום לנסות את המנה הזאת בחגים המתקרבים אלינו לטובה.

רכיבים:

• 2 ק"ג כתף טלה טרי
• 3 כפות שמן זית
• 6 שיני שום, קלופות ומרוסקות
• ½1 כפית כמון טחון
• ½1 כפית ג'ינג'ר טחון
• ½1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
• ½1 כפית פפריקה
• ½ כפית כורכום
• ¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
• קורט פלפל קאיין/צ'ילי
• 1 כפית גדושה מלח
• חופן עלי נענע, קצוצים, לקישוט
• חופן שקדים מקולפים קלויים, לקישוט

אופן הכנה:

  1. חממו את התנור ל 180 מעלות. הניחו את כתף הטלה בתבנית צלייה גדולה כאשר הבשר כלפיי מעלה והחלק עם העצם נמצא מטה.
  2. ערבבו בקערה קטנה את שמן הזית, שום, כמון, ג'ינג'ר, כוסברה, פפריקה, כורכום, פלפל שחור, פלפל קאיין/צ'ילי ומלח. בעזרת סכין חדה צרו חתכים קטנים אך עמוקים לאורך כל כתף הכבש. עסו את תערובת שמן הזית על כל הבשר, והקפידו להחדיר אותו לחתכים (זה יאפשר לבשר לספוג את כל הטעמים).
  3. כסו את המגש היטב בנייר כסף וצלו את כתף הכבש במשך 3 שעות. כל 45 דקות מזגו על הכתף את המיצים שניגרו בתבנית הצלייה כדי לשמור על עסיסיות הבשר.
    לאחר 3 שעות, הסירו את נייר הכסף וצלו את הכבש במשך 35-45 דקות נוספות, או עד שהעור פריך וזהוב והבשר רך ונושר מהעצם.
  4. הוציאו את המגש מהתנור וכסו את בשר הכבש בנייר כסף למטבח. הניחו את המגש בצד לנוח במשך 15 דקות.
  5. לאחר 15 דקות, הסירו את נייר הכסף מהמגש, והשתמשו בשתי מזלגות כדי לפרק את הבשר. אם תרצו, קשטו את הבשר עם עלי נענע קצוצים ופרוסות שקדים קלופים, והגישו מיד עם תוספות אהובות, סלטים ומטעמים אחרים. שיהיה חג שמח ובתיאבון!
עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה