מרק גזר ועדשים פיקנטי שיחמם לכם את החורף

חיפוש מהיר

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מרקים הם בהחלט מאכל חורף אהוב, עם אינספור שילובים טעימים שתמיד כדאי לנסות. אם אתם אוהבים מרקים, בוודאי ניסיתם מתכונים מסורתיים שכולם אוהבים. אם אתם רוצים להוסיף מרק מיוחד וטעים לאוסף שלכם – נסו את המרק הבא. הוא קרמי, כתמתם ועם חריפות מעקצצת שתחמם אתכם אפילו יותר. אתם יכולים לבחור את רמת החריפות לפי ההעדפה שלכם, וליהנות ממרק טעים במיוחד שתענוג להכין וגם לאכול.

רכיבים:

• 2 כפיות זרעי כמון
• 1/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס
• 2 כפות שמן זית
• 600 גרם גזר שטוף ומגורר גס (אין צורך לקלף)
• 140 גרם עדשים אדומות
• 1 ליטר ציר ירקות חם
• 125 מ"ל חלב (ניתן להמיר בכמות זהה של חלב קוקוס מופחת שומן בשביל גרסה לא חלבית)
• מלח ופלפל לפי הטעם
• יוגורט/גרעינים ושומשום להגשה

אופן ההכנה:

1. חממו סיר גדול, הכניסו לתוכו את זרעי הכמון ופלפל הצ'ילי. קלו במשך דקה אחת או שתיים, עד שהם ישחררו את הארומה שלהם.
2. הוציאו כמחצית מהתבלינים עם כף והניחו בצד. הוסיפו לסיר 2 כפות שמן זית, 600 גרם גזר מגורר גס, 140 גרם עדשים אדומות, 1 ליטר ציר ירקות חם ו-125 מ"ל חלב/חלב קוקוס והביאו לרתיחה.
3. בשלו במשך 15 דקות, על להבה בינונית-גבוהה, עד שהעדשים סופחים נוזלים ומתרככים.
4. הסירו את הסיר מהלהבה את המרק, צננו מעט את המרק, ומעכו אותו עם בלנדר מוט או במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק (או השאירו מעט גושים, אם אתם מעדיפים זאת).
5. תבלו לפי הטעם במלח ופלפל, והגישו עם כף יוגורט רגיל/גרעינים ושומשום, ומעט מהתבלינים הקלויים ששמתם בצד. הגישו חם עם לחם טרי.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה