לזניה חצילים דלה בפחמימות ועשירה בטעמים

חיפוש מהיר

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
לזניה חצילים

לזניה היא אחד המאכלים שכולם אוהבים לאכול במסעדות וגם בבית; השילוב בין שכבות של בצק פסטה, רוטב עגבניות עשיר וגבינות הפכו את המנה לפופולרית בכל רחבי העולם. במרוצת השנים פותחו כמה גרסאות של לזניה במטרה להפחית את מפלס הפחמימות במנה, כאשר דפי הפסוה הוחלפו בירקות. המתכון הבא עושה את העבודה בצורה מצוינת, והוא מהווה גרסה מרעננת וטעימה במיוחד של המאכל האיטלקי האהוב. אם אתם רוצים להכין לזניה בלי פחמימות רבות, נסו את המתכון הזה ואתם לא תתאכזבו!

רכיבים:

  • 2 חצילים בינוניים, באורך 15-20 ס"מ
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל צהוב, חתוך דק
  • 2 כפיות אורגנו מיובש
  • 700 גרם רוטב מוכן לפיצה
  • 450 גבינת ריקוטה
  • 1/2 כוס פרמזן מגורד טרי
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה, ועוד לקישוט
  • 4 כוסות מוצרלה מגורדת
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

  1. חממו תנור ל-200 מעלות.
  2. חתכו את הקצוות של החצילים ופרסו אותם דק – בעובי של חצי סנטימטר בערך. הניחו את הפרוסות על רשת קירור ומרחו עליהן מלח בצד אחד. הניחו את הפרוסות המומלחות על הרשת למשך 20 דקות. לאחר מכן, טפחו על הצדדים המומלחים במגבת נייר. הפכו, תבלו את הצד השני במלח שוב, והניחו על הרשת ל-10 דקות נוספות. ייבשו עם מגבת נייר.
  3. במחבת גדולה על אש בינונית חממו שמן. טגנו שום במשך דקה אחת, ואז הוסיפו למחבת בצל ואורגנו. תבלו במלח ופלפל ובשלו עד שהבצל שקוף. הוסיפו את רוטב העגבניות ובשלו יחד במשך רבע שעה.
  4. בקערה בינונית מערבבים ריקוטה, פרמזן, ביצה ופטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל.
  5. בקערה בינונית ערבבו ריקוטה, פרמז'ן, ביצה, ופטרוזיליה. תבלו במלח ופלפל.
  6. בתבנית מרובעת גדולה (23*32 ס"מ) מרחו שכבה דקה של רוטב העגבניות, הניחו על הרוטב שכבה אחת של "אטריות חצילים", מרחו מעל שכבה של תערובת ריקוטה, ואז שכבה של מוצרלה; חזרו על הפעולה והניחו על השכבה העליונה פרמז'ן.
  7. כסו בנייר כסף ואפו בתנור במשך 35 דקות. אם תרצו, הסירו את נייר הכסף וצלו עד להזהבה של שכבת הפרמז'ן. הוציאו, הניחו לצינון ל-10 דקות, והגישו חם בעיטור פטרוזיליה לצד סלט.
עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה