לביבות דגים פיקנטיות ועסיסיות

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
לביבות דגים בלחמניה

דגים מהווים מקור מעולה לחלבון וחומצות אומגה-3. מלבד היתרונות הבריאותיים שלהם, דגים הם גם טעימים במיוחד, וניתן להכין אותם במגוון וריאציות שונות. מלבד דג צלוי בתנור או מטוגן, מומלץ בחום להכין מדי פעם את המתכון הבא ללביבות דגים עסיסיות. את הלביבות אפשר לאכול כבורגר דגים, לצד תוספת אורז או תפוחי אדמה, והן מהוות מנה אידאלית לחגים, שבתות או ארוחות צהרים קלילות וטעימות.

רכיבים:

• 3 תפוחי אדמה לבנים, קלופים וחתוכים לרבעים
• 500 גרם פילה דג בקלה נקי מעצמות (ניתן להמיר בדג לבן אחר או בסלמון)
• 1 כפית מלח
• 2 שיני שום, קלופות וכתושות
• 1 צ'ילי אדום, קצוץ דק
• 1 צ'ילי ירוק, קצוץ דק
• חופן גדול כוסברה טרייה קצוצה, בתוספת כמה עלים לקישוט
• ½ כפית אבקת צ'ילי
• 2 כפיות שטוחות כמון
• 1 כפית שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
• 1 ביצה גדולה, טרופה
• 50 גרם קמח רגיל
• שמן צמחי לטיגון רדוד

אופן ההכנה:

  1. הביאו מים לרתיחה בסיר בינוני, ובשלו את תפוחי האדמה כ -10-12 דקות, או עד שהם רכים.
  2. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, חתכו את פילה הבקלה לחצאים. הכניסו מים רותחים לסיר והניחו מעליהם כלי לאידוי. כסו במכסה והנמיכו את הלהבה לבינונית. אדו במשך 6-8 דקות, או עד שהדג מבושל ומתחיל להתקלף.
  3. הוציאו את הדג מכלי האידוי מסיר והניחו את הנתחים בצד. סננו את תפוחי האדמה והעבירו לקערה גדולה. הוסיפו לקערה את הבקלה, וערבבו יחד באמצעות מזלג או כותש תפוחי אדמה, עד לקבלת תערובת אחידה במרקמה.
  4. ערבבו פנימה את המלח, השום, הצ'ילי, הכוסברה ואבקת הצ'ילי. ערבבו לאיחוד. הוסיפו את הכמון, הג'ינג'ר והביצה הטרופה וערבבו היטב לאיחוד של כל הרכיבים.
  5. שימו את הקמח בקערה רדודה. קחו כפות גדולות מתערובת הדגים וצרו ממנה עיגולים בעזרת הידיים, ושטחו מעט. הניחו את הלביבות בצלחת וצרו לביבות מכל התערובת (כ -12 לביבות). הכניסו את לביבות הדג למקרר במשך 10-15 דקות להתייצבות.
  6. במחבת טפלון/נון סטיק, מזגו שמן כדי לכסות לחלוטין את בסיס התבנית עבור טיגון רדוד, מעל להבה בינונית-גבוהה.
  7. הוציאו את הלביבות מהמקרר וצפו את אותן בקמח. הכניסו את הלביבות לשמן למשך 2-3 דקות מכל צד – עד להזהבה. טגנו את הקציצות עד שגם שוליהן זהובים. העבירו לצלחת והגישו את לביבות הדגים החמימות עם ענפי כוסברה או בתוך לחמניות – ליצירת בורגר דגים פיקנטי ועסיסי.
עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה